StoryEditorOCM
ŠibenikŠI-RETROVIZOR

Puknuti ili reći: "Što je Arsen kontra livade ispred Azmuta?!"

Piše PIŠE: Ivo Mikuličin
13. kolovoza 2023. - 20:45

 

Od kraja minulog tjedna prelamamo staru dvojbu, puknuti ili reći!? A sve se svodi na parafraziranje jedna stare dalmatinske u stilu “Što je Arsen kontra Azimuta!?”

Da čovjek ne povjeruje svojim očima (i ušima) kad shvati da je daleko više medijskog prostora dobila izložba slika udruge “Tempera” na livadi ispred lokala “Azimut” nego sjajan koncert organiziran u čast velikog i nezaboravnog Šibenčanina. Priredba, kojom je obilježena i 40. obljetnica Gradskog komornog orkestra. Šibenske glazbene institucije, kojom na impresivan način dirigira nadareni Jure Celić. Koncert što je privukao nemali broj Šibenčana i turista na uskom prostoru između katedrale sv. Jakov i Gradske vijećnice.

- Ne znam je li Arsen nadareniji kao slikar ili glazbenik – govorio je davno ondašnjim Arsenovim vršnjacima pokojni gimnazijski profesor Miljenko Janković u doba kad je veliki Dedić pohodio dobru staru šibensku gimnaziju.

Arsen se slikarstvom bavio usput, jer se vrlo rano potpuno posvetio glazbi, pa je spomenuti koncert Gradskog orkestra, organiziran za (nedoživljeni) 85. rođendan najvećeg hrvatskog kantautora, blago rečeno, zaslužio puno veću medijsku pozornost. Ne samo zbog Gradskog orkestra i Arsena, već i niza mladih glazbenika koji su svojim solističkim točkama začinili dobro ukomponiran repertoar. Poput mezzosopranistice Meri Dugopoljac, violončelistice Antee Čvorak, violinistice Lucije Stanojević… Umalo zaboravismo flautisticu Katarinu Majić-Šoms, unuku pokojnog šibenskog kirurga Antona Carića, koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a koja je na pitanje voditelja programa odgovorila simpatično, kratko i jednostavno “ I am enjoying when playing with this orchestra!”

I zaslužila dvostruki pljesak.

 

29. travanj 2024 00:36