StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBanski dvori-Pantovčak

Plenković: Milanović mi je jutros dostavio tajne dokumente o Turudiću, nema u njima ništa - ostajemo pri svom stavu

Piše VIJESTI SD
2. veljače 2024. - 15:44

Premijer Andrej Plenković se nakon svečanog otvaranja novoizgrađene zgrade Bolnice za ženu i dijete u Rijeci obratio javnosti, osvrčući se na materijal koji mu je predsjednik RH Zoran Milanović dostavio o Ivanu Turudiću, kojeg je Vlada predložila za novog šefa DORH-a:

"Vidim da je iskoristio poziv za svečanu sjednicu Grada Dubrovnika pa da malo komentira temu koja ga očito muči i žulja. Ja sam nakon Europskog vijeća bio u Zagrebu u uredu i dobio sam neke informacije od predsjednika, što je neobično, od SOA-e o Turudiću. Tražio sam prije od SOA-e provjere o Turudiću. On se referira na neke tada tajne izvide iz 2015. godine, to se tiče njegova poznanstva sa Zdravkom Mamićem.

Zvao sam Turudića, pitao sam ga ima li tu šta, je li mogao pogodovati, on kaže da nema. Nema tu ništa. Milanović očito iz nekih svojih razloga, da našteti Vladi, izlazi s podacima koji su krajnje neobični. Turudić je prošao dva saslušanja. Ako je to ovo što je meni dostavio danas, onda ostajemo prvi svom stavu", rekao je Plenković.
"Nova provjera sada slijedi. Milanović očito iz političkih razloga izlazi s podacima koji su krajnje neobični jer smo na kraju procesa", rekao je premijer.

"Siguran sam da je on kandidat Rusije za glavnog tajnika NATO-a", dodao je, odgovarajući na Milanovićeve komentare o Plenkovićevim ambicijima u Bruxellesu.

29. travanj 2024 04:16