StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVelika Srbija

Osvanule mape Srbije s planom njenog radikalnog proširenja do 2030.: izgleda ogromna, ali o ovome mogu samo sanjati

Piše P. Č.
14. siječnja 2024. - 17:04

Ponavljanje je majka znanja – vrijedi za stare Latine i, očito, neke Srbe koji se na TikToku bave objavom karti s ucrtanim teritorijama Velike Srbije koja će, po njima, biti formirana do 2030. godine. Dva propala pokušaja u prošlom stoljeću očito nisu negativno utjecali na optimizam nove generacije Velikosrba koja svoje političke snove snima na društvenim mrežama.

image

Srbija 2030. godine u snovima velikosrba s društvenih mreža

Mreže

Novost je da su pored uobičajenih žrtava velikosrpskih teritorijalnih pretenzija (Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova) po najnovijem planu, predloženom na TikToku, u Veliku Srbiju uključeni su i dijelovi Rumunjske, Bugarske; Albanije i Mađarske.

Autor TikTok videa je u neuspjelom pokušaju humora zamišljenu Hrvatske usporedio s palestinskom Gazom i Zapadnom obalom. Naime, po njemu bi nakon stvaranja Velike Srbije od Hrvatske ostale dvije enklave: Zapadna Slavonija i dio zapadno od linije Karlobag-Karlovac-Virovitica.

Ne preostaje ništa nego zaželjeti im sreću u tom poslu. Pošto u stvaranju Velike Srbije nije uspjela generacija koja je znala rukovati tenkovima i topovima, sasvim sigurno će generacija koja je vješta na društvenim mrežama posao bolje obaviti.

27. travanj 2024 04:39