StoryEditorOCM

Miro Bulj uredno nosi i pokazuje svoju covid-potvrdu, a druge ‘huška‘ na neposluh i mjere uspoređuje s nacizmom

Piše Šibenski.hr
24. studenog 2021. - 17:29

Sinjski gradonačelnik i poznati MOST-ovac Miro Bulj prometnuo se u jedno od važnijih lica pobune protiv covid-potvrda.

Taj Mostovac odmah po uvođenju covid-potvrda kazao je da u njegovom Sinju, gradu gdje je on gradonačelnik, covid-potvrde gradskim zaposlenicima neće biti potrebne.

"Narod me je izabrao da vodim grad, a na meni je da proklamiram pravo na slobodu. Svatko ima izbor hoće li se cijepiti ili ne, je li se netko zarazio ili ne, na to ne mogu utjecati. Sloboda je nešto najbitnije, a na vladi je i onima koji provode stožeraške mjere, koje su kontradiktorne, da preuzmu odgovornost za stanje u kojem je trenutno društvo, jer ovo što oni imaju toliku moć da narušavaju Ustav, to jest pravo ljudi na slobodu, da ih na neki način obilježavaju kao što se u nacizmu obilježavalo Židove, obilježavaju nekoga tko je necijepljen", kazao je sinjski gradonačelnik u razgovoru za Dnevnik Nove TV u razgovoru vođenom 6.11., dan nakon uvođenja covid-potvrda.

Tako je u Sinju došlo i do manjeg incidenta. Naime, jedna djelatnica tamošnjeg suda nije željela pokazati covid-potvrdu. Na posao se vratila s Buljem, piše Index

image
Zdravko Marić je pokazao svoju covid-potvrdu
Damjan Tadic/Cropix

- Dragi prijatelji, ovo nije podjela na cijepljene i necijepljene. Ovo je udar na temeljne slobode. Pravo na rad, pravo na slobodno kretanje. Ključno je pitanje čemu uopće COVID potvrde i kome su one u interesu? Ja sam gradonačelnik cijepljenih i necijepljenih. I što se tiče Grada Sinja, gradske uprave, imat će apsolutno svi pravo na sve usluge - rekao je ispred zgrade sinjskog suda, a zatim pozvao sve službe, a prije svega pravosudne, koje bi, naglašava, "trebale štititi ustavni poredak", da stanu uz narod, umjesto da ga dijele.

Bulj je svoju bunu protiv covid-potvrda nastavio i iduće dane. Tako je 16.11. uvečer obišao triljske policajce koji nisu željeli pokazati covid-potvrde. Bulj im je, valja napomenuti, dao potporu.

Danas su Mostovci redom bili u saboru, gdje su pokazali covid-potvrde. Bulj, koji je hvalio policajce jer ne žele pokazati covid-potvrde, sam ju je danas pokazao.

image
Darko Horvat je pokazao svoju covid-potvrdu 
Damjan Tadic/Cropix

Upravo o toj temi danas se prepirao s Plenkovićem.

"Kako ste se u subotu mogli naslikavati kontra brisa, a jutros uzeti bris i doći u sabor?" upitao je Plenković tijekom saborskog aktualnog prijepodneva sinjskog gradonačelnika Bulja, koji je prigovorio zbog uvođenja covid-potvrda.

image
Ivan Malenica je pokazao svoju covid-potvrdu 
Damjan Tadic/Cropix

"Meni se čini da bris nije problem, malo škaklja, ali ne boli", istaknuo je Plenković i dodao da ne ne shvaća da je jednom gradonačelniku toliki problem bris koji traje 0.3 sekunde.

23. travanj 2024 14:48