StoryEditorOCM
Lifestylenajdraža mjesta

Vodič kroz Šibenik Antonije Mišura Sandrić: gdje se kupati, gdje jesti, što posjetiti. Savjet: ‘Da ne bi bilo neugodnih situacija...‘

Piše Ana Strizić/Gloria
28. lipnja 2024. - 15:43
Bivša košarkašica Antonija Mišura Sandrić dugo je zbog košarke izbivala iz rodnog ŠibenikaNikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Bivša košarkašica Antonija Mišura Sandrić dugo je zbog košarke izbivala iz rodnog Šibenika, no od kada se vratila uživa u gradu koji je posljednjih godina procvjetao. Za Gloriu je otkrila svoja najdraža mjesta u rodnom gradu.

Gdje se kupati?

Najbolja lokacija je gradsko kupalište Banj s kojeg se pruža predivan pogled na cijeli Šibenik. Radi se o odličnom kupalištu za djecu jer su u sklopu kupališta restoran, bar te igrališta, a ima i vanjska teretana. Jedini je problem s parkingom, ali to je u sezoni svugdje najveći izazov. Od drugih kupališta lijepo je i Rezalište, od Šibenika udaljeno pet minuta vožnje, a tamo također ne nedostaje sportsko-rekreacijskog sadržaja, dječjih igrališta te beach barova.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Gdje jesti i piti?

Ako želite pogled i vrhunsku hranu morate posjetiti Pelegrini ili pak, cjenovno pristupačniji, restoran Vijećnica. Što se drugih restorana tiče, meni je jako drag i restoran usred kala - Peperoncino koji nudi preukusnu hranu u preslatkom ambijentu i uz dobro društvo ništa više ni ne treba, a ako želite uživati u hrani odmah uz more svratite u restoran Bronzin. Ako želite popiti koktel na zanimljivoj lokaciji, odličan odabir je bistro & bar Visiani, cool i pomalo skriveno mjesto u kojem također možete isprobati zanimljivu i drugačiju hranu, a lokacija je također uz more.

image
Tom Dubravec/Cropix

Što posjetiti?

Neizostavna je naša predivna katedrala sv. Jakova koja se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, a tu su i predivne tvrđave poput Tvrđave Barone u kojoj su uvijek neka događanja, Tvrđave sv. Mihovila na kojoj se odvijaju najljepši koncerti te Tvrđave sv. Ivana. Šetnica kroz cijeli kanal sv. Ante također je nešto što ne smijete propustiti.

image
Tom Dubravec/Cropix

Savjet

Preporučujem udobnu obuću za razgledavanje grada jer su kale u gradu skliske pa da ne bi bilo neugodnih situacija.

28. lipanj 2024 19:48