StoryEditorOCM
NogometGOSTOVANJE NA RUJEVICI

UŽIVO: Stigli su sastavi, Carević utakmicu protiv Rijeke otvara bez bivšeg Vatrenog

Piše SIniša Lončar/SP/T. V.
22. rujna 2024. - 19:23

RIJEKA - ŠIBENIK (20.00)

RIJEKA: Zlomislić - Smolčić, Radeljić, Galešić, Devetak - Petrovič - Pašalić, Fruk, Janković, Rukavina - Andrić

ŠIBENIK: Đaković - Perić, Morrison, Punčec - Kolega, Bakić, Kavelj, Žuta - Vasilj - Božić, Torres

 

3. Nakon kombinacije s Pašalićem poslije udarca iz kuta, Fruk je potegnuo s lijevog ruba kaznenog prostora i "oršićevski" pogodio u drugi kut Šibenikovih vrata za delirij na Rujevici. Rijeka vodi 1: 0

 

 

 

Nogometaši Rijeke 7. kolo SuperSport HNL-a igraju na svom terenu večeras (20 sati) protiv Šibenika. Nakon što su prošlu sezonu u fotofinišu Prve lige protiv Zrinskog osigurali promociju u najviši rang natjecanja, nemali broj nogometnih stručnjaka upravo je Šibenik vidio kao glavnog kandidata za ispadanje. Međutim, momci sa Šubićevca na Rujevicu stižu osokoljeni dobrim rezultatima znajući da nemaju što izgubiti, a njihov dosadašnji učinak (deset bodova) je i više nego dobar, pišu Sportske novosti. 

Prvi riječki lijevi bek, u izostanku dugo ozlijeđenog Brune Gode i svojevrsnog “gašenja” Marijana Čabraje, postao je Mladen Devetak. Igrač ponikao u Novom Sadu, preko Palerma, odnosno Istre 1961 prošle sezone, gdje je proveo jednogodišnju posudbu, stigao je na Rujevicu na mala vrata i brzo pronašao svoje mjesto u udarnoj momčadi, svjestan je da večerašnji dvoboj neće biti nimalo lak zadatak.

- Šibenik je jedna momčad koja je dosta agresivna, a vidi se i da su dobro krenuli u prvenstvo ove sezone. Igramo kući, trebamo ući u susret kao protiv Dinama i onda ne bi trebalo biti problema - kazao je u uvodu Devetak.

O Rijeci ima samo riječi hvale.

- Odlično sam se snašao, svi su me prihvatili odlično. Došao sam tijekom igranja u Europi, nisam prošao pripreme, no brzo sam se uklopio u ovaj sistem rada. Sve pozitivno. Ostaje žal za time što nismo uspjeli ući u neko europsko natjecanje, no u prvenstvo smo ušli odlično. Trebamo nastaviti tim načinom i protiv Šibenika. Trenutno smo prvi, mislim da možemo, ako budemo nastavili ovako, i osvojiti to prvo mjesto, ciljamo ka tome - dodao je Devetak o svojim očekivanjima u Rijeci.

Ipak, malo je “stao na loptu”.

- Prvenstvo je tek počelo, imamo još puno utakmica pred sobom, kako malih tako i velikih. Najveća konkurencija? Pa svakako Dinamo i Hajduk, jako dobre momčadi, a o Dinamu govori i to da igraju Ligu prvaka. No, mi ćemo svakako ići iz utakmice u utakmicu i vidjeti gdje će nas to dovesti.

Čak dvojica donedavnih igrača Istre 1961 danas drže dio riječke obrane. Kako to funkcionira u igri?

- Da, Majstorović je došao malo prije mene. Po meni smo se dobro uklopili i on i ja. Znamo većinu igrača još od prošle sezone. Odlično smo se uklopili u rad i način rada, mislim da trebamo samo tako nastaviti - dodao je Devetak, koji još nije imao priliku igrati protiv momčadi sa Šubićevca, pa su mu oni svojevrsna nepoznanica.

- Nije ih bilo u S HNL-u prošle godine, tek su se vratili u ligu, no i ovo što sam ih gledao odmah sam vidio da su čvrsta i agresivna momčad i da su odlično ušli u prvenstvo. Sigurno nas čeka jedna teška utakmica - dodao je Devetak.

Poseban mu je gušt igrati baš na Rujevici.

- Fenomenalan je osjećaj tu igrati, publika je odmah pored terena. Ta Rujevica je specifična, sjećam se i kada sam dolazio s Istrom tu, prvih 20 minuta ne znaš što te je snašlo, poseban osjećaj postoji na našem stadionu - rekao je Devetak.

22. rujan 2024 20:10