StoryEditorOCM

marina kaštelaKako do posla u nautičkoj industriji? Zanimljivo izlaganje na Hrvatskim danima male brodogradnje

Piše Sandra Barčot
14. travnja 2023. - 15:56

Uz izložbeni dio plovila i brodske opreme, sajam Hrvatski dani male brodogradnje koji se u svom 15 izdanju od 13. do 16. travnja održava u Marini Kaštela u Kaštel Gomilici, posjetiteljima te izlagačima osigurava i bogat prezentacijski program.

Pozornost mnogobrojne publike itekako je imalo izlaganje o budućim poslovima u njihovoj nautičkoj industriji koje je predstavila Ana Čalić iz tvrtke Navela. Radi se o inicijativi "Misli More", interdisciplinarnoj platformi za podizanje osvještenosti o zapošljavanju mladih u nautičkom sektoru, uz onaj uvijek važan održivni razvoj.

Tridesetak studenata splitskog Pomorskog fakulteta sa profesoricama Eli Marušić i Antonijom Mišurom, uz studente na Erasmus razmjeni, zanimale su mogućnosti koje im nude sutra budući poslodavci, poglavito izlagači na sajmu. A uz voditeljicu marketinga Navela Anu Ćalić, studentima je poslovanje i koji im "kalibar" djelatnika treba iznijela i Nataša Subašić iz Croatia Yachtinga. Razmijenjena su iskustva ove specifične struke, dogovoreni su i novi susreti na Danima karijere, dok su strani studenti pokazali zanimanje da sutra budu i oni na platnoj listi hrvatskih poduzetnika.

image

Ana Čalić iz Navele prezentirala je mogućnost upošljavanja u nautičkom sektoru

Nautika je bitna turistička karika, što je u svojom izlaganju istaknula direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić dodajući kako su brojke prva ovogodišnja tri mjeseca, već izuzetno dobra naznaka kako će i ova sezona biti – top!

- Nautičari prvi dolaze i zadnji odlaze iz destinacije, Kaštela su im odavno njihovo omiljeno odredište, a mi smo se iz TZ-a potrudili i za organizaciju brojnih manifestacije kako bi goste upoznali sa našom prebogatom kulturnom baštinom – naglasila je prva dama kaštelanskog turizma pozivajući sve da se pridruže manifestaciji Kreativno proljeće, koja u sedam tematskih tjedana ima preko 40 događanja, ponešto za svakoga.

image

Nada Maršić direktorica Turističke zajednice Kaštela najavila je top-sezonu

Poziv za novi dolazak u Marinu Kaštela uputila je i Tena Romani, u ime organizacije Mirno more flota mira.

- Od 1994. godine djeluje najveći socijalno-pedagoški projekt u Europi, u koji je uključena i Marina Kaštela. Preko tisuću korisnika, redom djece oboljele od dijabetesa, osoba s mentalnim invaliditetom, djeca iz ratom pogođenih područja i članovi drugih ranjivih skupina, budu gosti na brodovima, gdje volonteri - posada i prateći liječnici, im omogućavaju tjedan dana uživanja u plovidbi našim Jadranom, sa dva dana druženja u Kaštelima. Ove godine to će biti od 16. do 23. rujna – najavila je još jednu hvale vrijednu akciju Tena, zavaljujući upravo ljudima "od mora" na podršci koji će ustupiti svoje brodove i svoje posade za provedbu i ovojesenskog Mirnog mora flote mira.

image

Tena Romani iz Mirno more flote mira

29. travanj 2024 11:48