StoryEditorOCM

Croatia nautic showU Kaštelima počeli 15. Hrvatski dani male brodogradnje i turizma, evo kako je bilo na otvaranju

Piše Sandra Barčot
13. travnja 2023. - 19:45
Jadran Kapor, kap. Joško Berket, Stipe Čogelja, Pero Bolotin, Nada Maršić, Branimir Matijaca, Damir Skelin i Jadranka Matok Bosančić na otvorenju 15. DHMB 2023.Božidar Vukičević/Cropix

- Punih 15 godina povezujete ovom manifestacijom baštinu, ljude i poslovne prilike, a odlični rezultati potvrđuju kako ste na pravom putu. Otvaram 15. izdanje "Hrvatskih dana male brodogradnje i turizma", sa željom da i dalje nižete uspjehe, te vam prenosim pozdrave od našeg župana Blaženka Bobana – u svečarskom tonu pozdravio je okupljene, te simbolično i otvorio događaj "s okusom soli", dožupan splitsko-dalmatinski Stipe Čogelja.

Naime, od četvrtka 13. travnja pa do nedjelje 16. travnja, u Marini Kaštela u Kaštel Gomilici, petnaestu godinu zaredom a petu u tom prostoru, održava se sajam sa besplatnim ulazom za posjetitelje. U ponudi je sve novo na nautičkom tržištu, opremi za brodove, sportovima na moru, razni turistički sadržaji, te izložena plovila u moru uz četiri premijerna izdanja, kao i brodovi tradicijske gradnje, a sve s epitetom – hrvatsko!

Uz jedan novitet za ovu godinu – manifestacija je dobila i međunarodnu kvalifikaciju s novim imenom – Croatia nautic show. Sve zahvaljujući organizacijskom timu HDMB Damiru Skelinu i Branimiru Matijaci, koji su pobrali brojne komplimente od strane predstavnika institucija.

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

- Promovirate i naš grad, našu brodogradnju, postajemo zahvaljujući i vama dodatni magnet za dolazak nautičara – istaknula je Jadranka Matok Bosančić, dogradonačelnica Kaštela, dok je prva dama Turističke zajednice sedam gradova podno Kozjaka, Nada Maršić dodala:

- Lani smo imali jedan posto više noćenja u odnosnu na onu rekordnu 2019. godinu, a 30 posto više noćenja u ova prva tri mjeseca u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine. Čemu pridonosi i ovaj događaj jer nautičari dolaze prvi i odlaze zadnji sa destinacije.

- Ponosan sam što vam je u fokusu baš mala brodogradnja, što smo konkurentni i na svjetskom tržištu u izradi plovila. I nadamo se nastavku naše suradnje – najavio je kap. Joško Berket, vlasnik Marine Kaštela koja također bilježi rekordne rezultate rada.

Minule godine su imali 3,2 posto više dolazaka, te 6,6 posto više noćenja u odnosu na referentnu 2019. godinu, a prva tri ovogodišnja mjeseca već su "probila" lanjske brojke, kao najavu vrhunske sezone.

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

- Sve što čini život Dalmatinca vi ste uspjeli objediniti: nautiku, domaću brodogradnju, turizam i vaš kaštelanski Crljenak. Hvala vam na trudu, a mi ćemo i dalje biti uz vas i pratiti što radite – istaknuo je Jadran Kapor, glavni urednik digitalnih izdanja Slobodne Dalmacije, a dobru suradnju koja će se nastaviti najavio je i Pero Bolotin, predstavnik OTP banke:

- S vama smo od početka, kao najveća bankarska kuća smo prepoznali ulaganje u nautiku i brodogradnju. Želim vam puno uspješnih sklapanja poslova, a kupcima brodova mirno more!

Uz čestitku za 15 rođendan, na kraju su svi uzvanici nazdravili uz čašu Crljenka kaštelanskog.

- Običaj je ovo koju su vinari i Srećko Radnić uveli na sve manifestacije koje se događaju u Kaštelima, što slijedimo i mi – rezimirao je u ime organizatora Skelin, te su on i Matijaca uručili i priznanja izlagačima: Nautika centar Nava, Rib Store i Emy Yachting, te Burzi Nautike i Bura d.o.o.

image

Jadran Kapor, kap. Joško Berket, Stipe Čogelja, Pero Bolotin, Nada Maršić, Branimir Matijaca, Damir Skelin i Jadranka Matok Bosančić na otvorenju 15. DHMB 2023.

Božidar Vukičević/Cropix
image



 

Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image




 

Božidar Vukičević/Cropix
image



 

Božidar Vukičević/Cropix
image


 

Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image


 

Božidar Vukičević/Cropix
image



 

Božidar Vukičević/Cropix
24. travanj 2024 16:04