StoryEditorOCM

21. izdanjeZahuktale su se pripreme za ‘Malu Mrduju‘, očekuje se sudjelovanje stotinjak ‘optimista‘

Piše Sandra Barčot
7. rujna 2021. - 13:36

Zahuktalo se s organizacijskim pripremama za ovogodišnju „Malu Mrduju – Memorijal Boris Vujnović”, jedriličarsku regatu za najmlađe, za klasu „optimist”.

U organizaciji splitskog kluba „Labud”, punih dva desetljeća najmlađi kormilari, uzrasta od 7 do 15 godina, sudjeluju na trodnevnom nadmetanju u čast legendarnog predsjednika kluba podno splitskog Sustipana, Borisa Vujnovića. Svima omiljenog predsjednika s nadimkom Boro Modri, koji je u dva mandata šezdesetih godina minulog stoljeća kormilario „morskih” kolektivom.

- Ovogodišnje izdanje „Male Mrduje” i to po 21. put, održat će se od 24. do 26. rujna. Iako nas je malo poremetila epidemiološka situacija, očekujemo dolazak stotinjak „optimista” koji će jedriti na regatnom polju, ili ispod splitskog Sustipana ili podno Zente, sve naravno ovisno o smjeru vjetra – doznajemo od Eduarda Vujnovića, predsjednika Organizacijskog odbora regate, koji nas informira dalje:

- Naša regata je jedna od najmasovnijih za najmlađe uzraste, te se možemo pohvaliti i brojkama od 168 jedriličara iz 54 kluba sudionika, dok smo 2012. stekli međunarodni značaj službenom potvrdom HJS-a kao najposjećenije regate. Nažalost, COVID-stvarnost će najvjerojatnije brojke na startnoj listi „stanjiti”, ali jedno je bitno – regata će se održati, zajedrit će se na „Maloj Mrduji” po 21 put!

16. travanj 2024 08:06