StoryEditorOCM

festival jedrenjaBliži se jubilarna 90. Mrdujska regata: natjecat će se kao i do sada, ali neke skupine imat će znatno jednostavnija pravila

Piše OM
8. rujna 2021. - 11:19

O Mrdujskoj regati puno se zna, a u jedriličarskom klubu "Labud" posebno su motivirani da ovoj regati koja ima i "svoje dite" Malu Mrduju, organizacijskim iskoracima promociju jedrenja podignu na novu, višu razinu.

Tako se ovogodišnja jubilarna "90. Mrdujska regata" najavljuje i kao Festival jedrenja u Splitu.

Devedeseta Mrduja će se kao i do sada jedriti za sve nagrade, te uz sva pravila koja su vrijedila i do sada (start ispred gradske luke, okret oko otočića Mrduja i cilj podno Sustipana), dok će neke skupine imat će cilj na okretu kod otočića Mrduje i znatno jednostavnija pravila. 

Želja organizatora je da svi koji imaju plovila na jedra, od posada sastavljenih od mlađih članova obitelji, do jedriličarskih družina kojima rezultat nije primarni cilj, isplove, zajedre i uživaju što su dio ovog najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na hrvatskoj strani Jadrana.

Usprkos ovoj novosti, pokala pobjednicima skupina i ukupnom pobjedniku neće nedostajati, a ove posade će ujedno ovako biti u mogućnost pravovremeno stići na večernju feštu koja će biti pripremljena na platou "Labuda".

Prijave se već sada mogu vršiti on-line putem http://www.jklabud.hr/mrdujska-regata.

Start za sve sudionike 90. Mrdujske regate - Festivala jedrenja u Splitu je 2. listopada 2021. u 11 sati, rezervni dan je nedjelja, 3. listopada 2021.

image
JK Labud
19. travanj 2024 07:33