StoryEditorOCM

start u petakPreko 40 posada prijavilo se za sudjelovanje na 27. izdanju regate ‘Sušac za dvoje – 100x2‘

Piše Sandra Barčot
2. lipnja 2022. - 12:23

Preko 40 posada prijavilo se za sudjelovanje na 27. izdanju jedriličarske regate "Sušac za dvoje – 100x2".

U organizaciji splitskog kluba Mornar, u petak točno u podne, sa startne linije podno splitskog Sustipana, zajedrit će dvojci na ruti dugoj u idealnim uvjetima okruglih 100 nautičkih milja, oko pučinskog otoka Sušca.

- Jedrilica, dva kormilara i 100 NM, tri su osnovna sastojka ove formule koja iznova privlači velik broj jedriličara. A nakon prošlogodišnje olujne bonace po kojoj je regatu unutar vremenskog ograničenja uspjelo završiti samo 13 krstaša, sada svi čekamo bolje vremenske uvjete, odnosno više vjetra za posade koje očekuje duga navigacija. A svi koji žele pratiti regatu, na našoj facebook stranici "Sušac 100x2" bit će konstatno izvještavanje o događanjima na moru, te pozicije brodova koje ćemo pratiti putem trackinga – doznajemo od organizatora iz JK Mornar, koji pozivaju sve i sutra, u petak točno u podne, na Sustipan odakle će imati priliku ispratiti flotu na njihovom novom jedriličarskom izazovu.

image

Sušac

JK Mornar

Što se pak imena iskusnih "morskih vukova" tiče, a koji će opet zajedriti put Sušca, izdvojit ćemo tek neke - od olimpijaca Mate Arapova, Luke Radelića, Darka Hajdinjaka,... iskusnih kormilara Zlatana Filipa Zoričića koji je odavno zagazio u osmo desetljeće života i Nenada Dumanića 69-godišnjaka, do dvije dame koje će također biti na palubi dvije jedrilice – Brigita Fernežir i Albina Hržić, uz mnoge druge zaljubljenika u more i vjetar iz svih hrvatskih, ali i slovenskih klubova...

24. travanj 2024 06:25