StoryEditorOCM

GMR xHD3Garmin predstavio novu seriju radarskih antena za nautičare i ribolovce, poznate su i cijene

Piše Promo
2. srpnja 2023. - 09:54

Garmin, najinovativniji i najpoznatiji svjetski proizvođač nautičke elektronike, predstavio je GMR xHD3 seriju radarskih antena koje kombiniraju sliku visoke rezolucije s najnovijom platformskom tehnologijom kako bi pružile nove razine sigurnosti, jasnoće i performanse jednako nautičarima i ribolovcima.

Prvi put za Garmin magnetronske radare, serija xHD3 uključuje izračun srednje vrijednosti koja pomaže pri filtriranju morske buke i smetnje na zaslonu kako bi nautičarima pružila poboljšane i dosljedne ciljeve. Obrada veličine cilja koristi širenje pulsa kako bi optimizirala prikaz oblika objekata na zaslonu radi boljeg objašnjenja na svim rasponima udaljenosti, a stvarni tragovi odjeka prikazuju povijesni trag brodova na vodi, uklanjajući relativni utjecaj kretanja kako bi se brzo identificirali pokretni ciljevi i potencijalne prijetnje sudarom.

Zov mora

Dostupna s 4,12 ili 25 kW snage, nova serija radara GMR xHD3 može se pohvaliti snagom vjetra od 100 čvorova, donoseći komercijalne vremenske performanse rekreativnim nautičarima. Visokoučinkovite antene veličine 4‘ ili 6‘ pružaju nove razine sigurnosti, jasnoće i performansi za nautičare koji krstare ili ribolovce na otvorenom moru.

Radari serije xHD3 imaju brze rotacije od 24 i 48 o/min za veće brzine osvježavanja, s rasponom otkrivanja koji se proteže od 20 metara do 72 nautičke milje (modeli snage 4 kW) ili 96 nautičkih milja (modeli snage 12 i 25 kW).

Za zaljubljenike u ribolov, otvorene antene xHD3 imaju automatsko pojačanje za ptice i prethodno postavljenu funkciju za ptice kako bi pomogle u pronalaženju jata ptica na površini vode, što često ukazuje na mjesto gdje se riba može nalaziti. Zahvaljujući niskoj razini buke i pouzdanom radu, ribolovci mogu povlačiti mamac po površini vode bez uznemiravanja svojih meta.

Plovidba vodama

Noću ili danju, u magli ili vedrini, nautičari mogu sigurno ploviti vodama zahvaljujući mogućnosti dualnog raspona s preklapanjem u seriji GMR xHD3, koja omogućuje jednoj anteni da prikaže slike podijeljenog zaslona jednu pored druge na kompatibilnom prikazivaču karata, s neovisnim postavkama za bliski i dugi raspon. Preklapanje radara također se može dodati na prikaz karte kako bi se jasno vidjele razlike između karte i onoga što radar vidi.

Nova serija također omogućuje korištenje funkcije zaštitne zone na kompatibilnim prikazivačima karata. Kada je omogućena, ova funkcija može upozoriti nautičare kada se objekt približi području definiranom od strane nautičara.

GMR xHD3 serija sada je dostupna po preporučenim maloprodajnim cijenama koje se kreću od 5.999,99 € do 11.439,99 €.

29. travanj 2024 08:18