StoryEditorOCM
ŽivotČudo majčinstva

Prvi put majka u 60-ima: Atifa Ljajić iz Srbije, žena koja je razbila stereotipe, postala heroina i inspiracija za sve

Piše MOZAIK SD
13. lipnja 2024. - 17:16

Atifa Ljajić, žena iz Srbije, ušla je u povijest kada je u 60.godini rodila svoje prvo dijete. Ova nevjerojatna priča privukla je pažnju medija diljem svijeta, naglašavajući snagu majčinske ljubavi i upornosti.

image

Atifa Ljajić prvi put postala majka u 60.

Screenshot/tiktok/

Nakon godina pokušaja i borbe s neplodnošću, Atifa je konačno ostvarila svoj san zahvaljujući medicinskoj potpomognutoj oplodnji. Njezina kćerka, Alina, rođena je zdrava i donijela je ogromnu radost u Atifin život. 

-Nikad nisam odustala od želje da postanem majka, izjavila je jednom Atifa, moja kćerka je dokaz da se snovi mogu ostvariti bez obzira na godine.

Ekipa emisije "To je život", s Una televizije, posjetila je Atifu, sada već sedam godina nakon što je postala fenomen cijelog Balkana. 

@unatelevizija

Ekipa emisije TO JE ŽIVOT posetila je Atifu Ljajić, sedam godina nakon što je postala fenomen celog Balkana, kada je u 60. prvi put postala majka. Živela je za dan kada će dobiti dete, a u emisiji u utorak u 20.00 BIH i četvrtak 19.20 SRB videćete kako izgleda njen i život njene ćerke danas.

♬ original sound  - UNA TELEVIZIJA

- Ja sam bila mnogo sretna, ne mogu  vam objasniti koliko sam bila sretna, izjavila je za srpsku televiziju.

Danas sama odgaja kćerku, nakon što ih je suprug napustio.  

- Najviše sam očekivala od grada Novog Pazara. Čak sam se nadala da će mi dodijeliti neki sobičak, da Alina i ja imamo krov nad glavom i da ne plaćam stanarinu. Nažalost, osim nekoliko manjih donacija, humanitarka Hida Muratovića i jedne dobre Beograđanke, koje su pristigle odmah nakon Alininog rođenja i koje su mi mnogo značile, svaka druga pomoć je izostala - priča Atifa za Blic.

Živjeli su od Atifine penzije od 120 eura, a samo za stan mjesečno trebali su stvoriti 150 eura, plus komunalije, struja, sredstva za higijenu, namirnice… Pošto stan nije platila nekoliko mjeseci, Atifi i Alini prijetila je opasnost da ostanu bez krova nad glavom, na ulici bez igdje ičega, kako prenosi Blic.

Međutim, kako doznajemo, prošle godine, jedna žena im je pomogla useliti se u drugi stan i ponudila se da umjesto Atife plaća stanarinu.

Nakon svega što je proživjela,  Atifa na kraju nema mnogo želja, jer joj se ona najveća ispunila prije 6 godina, ali joj je ostao samo još jedan cilj - svom djetetu omogućiti stan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 17:16