StoryEditorOCM
Zdravljena tanjuru triput tjedno

Manji rizici od srčanog i moždanog udara, depresije, nesanice... Riba je jedna od najzdravijih namirnica, ali Hrvati je i dalje rijetko imaju na trpezi

Piše M.P.
23. rujna 2021. - 21:32
Riba na tanjuru pomaže pri smanjivanju kilograma jer joj ne manjka kvalitetnih i lako probavljivih proteina koji nas dugo drže sitima.

Dok sva istraživanja rezultiraju dokazima kako je zdravo jesti ribu, Hrvati i dalje jedu rijetko tu jednu od najzdravijih namirnica na svijetu zahvaljujući nutrijentima koji nam trebaju kako bismo bili zdravi, lijepi, zadovoljni, dobro pamtili, bolje spavali i vidjeli – a osim toga je i izrazito ukusna ako je kupimo i pripremimo na ispravan način.

Među vitaminima, mineralima i tvarima neophodnima za zdravlje su omega-3 masne kiseline i vitamin D, niacin (vitamin B3), vitamin B6, vitamin B12, magnezij i selen. Stručnjaci smatraju kako bi se riba trebala naći na tanjuru tri puta tjedno, a najbolji izbor je svježe pripremljena jer se njezine prednosti ne mogu iskoristiti odaberemo li prerađevine, piše Punkufer.

Na podugačkom popisu zdravstvenih p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:47