StoryEditorOCM
Slatkokoja kombinacija!

Kad se spoje dva omiljena kolača: radi se vrlo lako, a obara s nogu okusom i izgledom. Može se napraviti i bez brašna

Piše T. S. M.
2. svibnja 2024. - 14:00

Svi su se nešto bacili na pripremu proljetnih slastica s jagodama i drugim sezonskim voćem, ali nama još nije dosta čokoladnih kolača. Ako razmišljate kao i mi, ali biste ipak voljeli malo osvježiti repertoar, svidjet će vam se recept za kolač koji donosimo u nastavku.

Je li vam ikad palo napamet pomiješati tortu od sira sa sočnim čokoladnim brownie kolačima? Nekome je, a nama se čini da mu je ideja jako dobra. Princip je sličan kao kod izrade nekoć jako popularnog mramornog kolača: treba napraviti dva sloja, svijetli i tamni, a zatim ih je potrebno izliti u kalup i malo ih pomiješati, tek toliko da nastane zanimljiva igra tamne i svijetle boje.

Ono što nam se jako sviđa kod recepta koji slijedi je to što se koristi sasvim malo brašna, samo 65 grama, a to znači da ga se bez većih problema može potpuno izbaciti s liste sastojaka - zamijenite ga gustinom ili mljevenoim bademima ako vam ne smeta malo grublja tekstura.

Cheesecake-brownie

Sastojci:

Brownie sloj

135 g tamne čokolade
135 g šećera 
120 g maslaca
65 g smeđeg šećera
65 g brašna
10 g kakaa 
2 jaja

Cheesecake sloj:

225 g krem ​​sira
60 g šećera
1 jaje 
1 vanilin šećer ili par kapi arome vanilije

Priprema:

Na pari otopite maslac i čokoladu. Dodajte im prosijani kakao i promijepajte da se dobro sjedini. Odvojeno miksajte jaja i obje vrste šećera dok smjesa ne posvijetli i poveća volumen. Pomiješajte sa smjesom čokolade i maslaca i dodajte ostale sastojke pa prebacite u lim za pečenje duljine stranica oko 20-25 cm obložen papirom za pečenje.

Za cheesecake sloj pomiješajte sve sastojke mikserom pa smjesu izlijte u kalup te pomoću štapića napravite šare.

Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 10:27