Nedavno smo vam otkrili kojim sastojkom možete zamijeniti brašno kako biste postigli da pržena riba postane hrskavija i da upije manje ulja (podsjetite se ovdje o čemu je bila riječ), a sad ćemo vam otkriti još jedan čudesni dodatak.
Ovaj će se također pobrinuti da riba na kraju bude manje masna, ali će pritom utjecati i na okus - neutralizirat će onu aromu koja mnogima smeta kod ribe, a u slučaju da ste se odlučili pržiti riblju divljač poput pasa, mačke i raže, otklonit će karakterističan "divlji" okus.
Bez brige, nije riječ ni o kakvom neobičnom sastojku nego o dodatku koji mnogi vole okusiti na ribi pa joj ga dodaju, ali tek nakon prženja: o limunovom soku. Stari trik, ali još uvijek djeluje bez greške...
Namočite li ribu prije valjanja u brašno u limunov sok (slobodno ga razrijedite vodom ako ne želite da vam puno utječe na okus), dobit ćete ribu koja je ukusnija i manje masna.
Očistite je, operite te po potrebi narežite na manje komade i ostavite dvadesetak minuta do pola sata u limunovom soku pa je tada uvaljajte u brašno te, po želji, u jaja i krušne mrvice. Primijetit ćete kako se brašno bolje zalijepilo za ribu, tvoreći tako kompaktan sloj koji ju čuva da se ne "napije" ulja. Isto vrijedi i za paniranje, pohana korica bit će čvršća pa će se riba unutar nje skuhati u pari i biti sočnija.