Među omiljenim tradicionalnim jelima Dalmatinske zagore čija se priprema zadržala sve do danas su uštipci - lijevano prženo tijesto od najjednostavnijih sastojaka koje se savršeno ljubi sa slanim i slatkim dodacima, ali je, po mnogima, najbolje kad se jede bez ikakvih namaza i premaza. Svaki kraj, ma svaka familija, ima svoj recept i poseban "sistem" za pripremu, premda je osnova u biti ista: zamiješa se malo brašna, jaja, mlake vode, rakije i soli pa se smjesa prži u ulju ili na vrućoj masti, a s vremenom su određeni načini pripreme dostigli gotovo kultni status.
Među uštipcima koji su na najboljem glasu su vrlički uštipci, a Vrličani toliko drže do svog specijaliteta da organiziraju Svjetsko prvenstvo u njihovoj pripremi. Prošlo, osmo po redu, održano je 16. srpnja na vrli...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....