StoryEditorOCM
HranaSlatki gušti

Neodoljivo ukusna veganska čokoladno-kokosova torta osvojit će vas na prvi griz: evo recept koji je toliko jednostavan da će ga i početnici lako savladati

9. svibnja 2018. - 01:59

Ako ste se zaželjeli nečeg čokoladnog, a ne da vam se satima peći tortu, miješati kreme, hladiti ih.., a želite da ne bude preteško, preslatko... imamo izvrstan prijedlog - napravite vegansku čokoladno-kokosovu tortu po vrlo jednostavnom receptu.

Praktična je jer je 100 posto veganska, bezglutenska, bez mliječnih proizvoda i vrlo ukusna.

Sastojci za podlogu:
180 g mljevenih badema
40 g kakaoa
50 g rastopljenog kokosovog ulja
2 žlice javorovog sirupa
Sastojci za kremu:
400 ml kokosovog mlijeka
470 g (tamne) čokolade, najbolje sa 70 posto kakaoa)
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli koja će naglasiti okus čokolade
zapečeni listići kokosa za dekoraciju (po želji)

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za podlogu u ubacite u kalup za tortu promjera 23 cm kojeg ste prethodno obložili...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 23:20