StoryEditorOCM
Hranaiskoristite stađun

Najbolji recept za manistru za pred kraj ljeta: sicilijanski specijalitet sprema se brzo i lako, oduševljava bogatim okusom, a idealan je za laganu večeru!

Piše T.S.M.
10. rujna 2019. - 10:01
shutterstock_1112473142

U zadnjem ljetnom mjesecu imamo priliku uživati u najvećem obilju voća i povrća pa ga je prava šteta u potpunosti ne iskoristiti. U stađunu poma i balancana svakako isprobajte ovaj jednostavan recept, kao stvoren za laganu večeru.

Riječ je o pasta alla Norma, talijanskom specijalitetu sa Sicilije, koji kombinira tjesteninu, gore spomenuto povrće, bosiljak i ovčji sir. Norma iz naziva jela je ona iz opere Vincenza Bellinija, a po njoj ga, kako kruži legenda, nazvao slavni pisac i novinar Nino Martoglio. Navodno je, okusivši prvi zalogaj, oduševljeno uzviknuo: 'Pa ovo je prava Norma', uspoređujući jelo s izvrsnošću Bellinijevog djela.

'Normina' tjestenina i danas oduševljava, zahvaljujući svojoj jednostavnosti i punoći okusa, a varijacija na origninalnu temu je bezbroj. Don...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 04:51