StoryEditorOCM
KonavleVapaj iz Konavala

Kolona prvi put vozi kroz Gunjinu, automobilima se silom ubacuju u gužvu, ovo je neizdrživo!

Piše dv
5. kolovoza 2023. - 13:27

Prvi kolovoški vikend počeo je u znaku nesnosnih prometnih gužvi koje su posebno izražene na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom, o čemu redovito javlja i HAK-a. Kilometarske kolone istočno i zapadno od Dubrovnika tema su broj jedan na društvenim mrežama.

Poziva se na oprez u vožnji i upozorava na kolone koje se u Konavlima protežu sve od stare škole na Grudi do granice,te se sve više pojačavaju kako dan odmiče.

- Evo kolona došla i do moje kuće, 1100 metara od granice. A na magistrali je do Tušića. Ima li ovom jadu kraja?’, zavapio je jedan Konavljanin.

- Ovo je Gunjina, zadnje selo u Gornjoj Bandi Konavala prije granice. Ta cesta izlazi blizu granice, pa se onda silom ubacuju u kolonu koja je sada do središta Grude. Nikada do sada nije promet išao tim putem. Ovo je prvi put. Granica Vitaljina je duga do središta sela. Život domaćim ljudima neizdrživ. Ne mogu do kuća. Ne daj  Bože nesreće, nema se kuda proć. Nigdje policije, komunalaca, smeće svuda, piša se, se.., katastrofa. Nikad nije ovako bilo - požalio se na društvenim mrežama očajni stanovnik Konavala.

04. svibanj 2024 18:44