StoryEditorOCM
DubrovnikOĐE, OĐE, NAZDRAVLJE VAM...

Umorni od blagdanskog đira, mali kolendari predahnuli su u Dvoru i uglas zapjevali. Poslušajte ih i uvjerite se kako su daroviti

Piše dv
25. prosinca 2021. - 16:18

Dubrovnik je oduvijek poznat po specifičnom načinu obilježavanja božićnih blagdana. Uz tradicionalno bogatu trpezu na kojoj se uvijek okupi cijela obitelj,neizostavan dio tradicije je i otvaranje regala ispod bora, a za sve okupkljene nađe se i pokoja čašica dobroga vina ili rakije.

No, možemo reći kako je ključni i svakako neizostavni, sastavni dio tradicije božićnih blagdana pjevanje kolende. Kolende pjevaju i stari i mladi, to su trenuci koje pamtimo cijeli život i uvijek se rado sjećamo kad smo s prijateljima u kasnim popodnevnim ili raninm večernjim satima obilazili kuće susjeda i prijatelja prije nego što bismo krenuli u crkvu na ponoćnu misu.

I mališani na našoj fotografiji s društvenih mreža dugo će pamtiti ovogodišnje kolendavanje, taj neopisivo lijepi osjećaj zajedništva i druženja kad su u zbornom pjevanju domaćinima zaželjeli sretne blagdane i mir u duši, pa i zaradili mali hoorar.

Kako je zvučao predah najmlađih kolendara u Dvoru, svjedoči video koji nam je ustupila akademska slikarica Tina Violić.

05. svibanj 2024 05:04