StoryEditorOCM
DubrovnikSASTANAK U GRADU

Plenković, Franković i Dobroslavić zadovoljni suradnjom. Evo o kojim temama su razgovarali i koji se projekti planiraju u gradu i županiji

Piše dv
10. siječnja 2022. - 21:29

U ponedjeljak premijer Andrej Plenković boravio je u radnom posjetu Dubrovniku. Na sastanku s gradonačelnikom Matom Frankovićem i županom Nikolom Dobroslavićem razgovarao je o zajedničkoj suradnji i projektima koji se rade u gradu i županiji.

- Od našeg zadnjeg sastanka uspješno smo riješili pitanje beskamatnih zajmova te smo na taj način pomogli Gradu Dubrovniku kao i drugim općinama u njihovom funkcioniranju. U našem mandatu je ugovoreno oko šest milijardi kuna iz EU fondova za razvoj Dubrovačko - neretvanske županije, a također je Vlada uložila izdašna sredstva za plaće radnika u privatnom sektoru. posebno me veseli što se bliži puštanje Pelješkog mosta u promet,a što će uvelike olakšati promet i smanjiti gužve na granici te dati doprinos turističkoj sezoni- , rekao je premijer Plenković.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je zadovoljan radovima na Pelješkom mostu, međutim kako ga ne veseli situacija s cijepljenjem u županiji. -Pelješki most je veliko ostvarenje ove Vlade jer je prva koja se ozbiljno uhvatila posla. Inicijative su imale i prošle vlade međutim bez uspjeha jer se projekt nije realizirao. Pristupne ceste su također pri kraju i nadam se kako će se u lipnju most pustiti u promet. Po pitanju epidemiološke situacije u županiji zaključili smo da cijepljenje ne ide prema planu te da kao građani nismo položili ispit-, rekao je župan Dobroslavić.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako su premijera upoznali s projektima koji se rade na području grada. -Razgovarali smo o projektu Lapadske obale, kao i Aglomeraciji Dubrovnika. Tu je još Centar za pružanje usluga u zajednici za kojega imamo državnu zemlju u Orašcu, a za što je premijer dao punu podršku. Dom umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik prijaviti ćemo na EU fondove-, zaključio je gradonačelnik.

26. travanj 2024 13:10