StoryEditorOCM
DubrovnikSENIOR DAY 2023

Konferencija posvećena trećoj dobi u Studentskom domu, Franković: ‘Postoji cijeli niz projekata kojim ćemo poboljšali kvalitetu života umirovljenicima

Piše Dv
5. listopada 2023. - 13:45

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Velikoj dvorani Studentskog doma u Dubrovniku održava se konferencija "Senior Day 2023" u organizaciji Dubrovačkog medijskog centra.  

Prisutnima su se na početku konferencije obratili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, kao i predsjednik Gradskog vijeća, ujedno i ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica.

U svom obraćanju okupljenima, gradonačelnik Franković istaknuo je doprinos osoba treće životne dobi za cijelu zajednicu, zbog čega im je potrebno kontinuirano poboljšavati kvalitetu života.

- Kada razmišljamo o umirovljenicima, postoji cijeli niz projekata koje možemo i trebamo zajedno provoditi kako bismo poboljšali kvalitetu života umirovljenicima jer su to ljudi koji su gradili ovaj grad i doprinosili društvu. Mi kao odgovorno društvo i zajednica moramo znati to poštovati i kontinuirano isticati. Drago mi je što smo prije nekoliko dana, Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, dobili šest milijuna eura za izgradnju novog doma za umirovljenike. Cilj nam je započeti postupak javne nabave do kraja godine i da započnemo radove u prvoj polovici iduće godine. Mislim da će Centar biti mjesto budućeg okupljanja, jednako kao i Studentski dom. Preostaju nam trenutno završni radovi na domu u Gružu i vjerujem da ćemo vrlo skoro raspisati natječaj za nove korisnike. Ostali projekti koje Grad Dubrovnik provodi u suradnji s vama se mogu i trebaju povećati i poboljšati, a mi smo otvoreni za razgovor, rekao je gradonačelnik Franković.

Posebni gosti otvorenja bili su učenici Osnovne škole Montovjerna koji su izveli prigodan program o bakama i djedovima.

Na konferenciji stručni sudionici obrađuju teme od izuzetne važnosti za umirovljenike, kao što su preventiva i zdravlje – zdrava prehrana, psihološka ravnoteža, liječenje, ali i kako se na najbolji način zaštititi od mogućih prevara i kako postići bolji život u mirovini.

10. lipanj 2024 04:43