StoryEditorOCM
VaterpoloCRTICA IZ GRUŽA

Vratija se Joke, di je bija, vratija se jutros, di je bija. Bio je na Malti, tri mjeseca ga nije bilo kući. Tri pokala je donio. Sve je tamo osvojio!

Piše Tonči Vlašić
29. kolovoza 2023. - 22:03
San Giljan vode hrvatski treneri, s lijeva, pomoćnik Marko Martinić, glavni trener Željko Kovačić, te Maro Joković

Vratija se Joke, di je bija, vratija se jutros, di je bija. Bio je na Malti, tri mjeseca ga nije bilo kući. Tri pokala je donio. Sve je tamo osvojio i sad se sprema za prva tri nastupa u novoj sezoni s matičnim klubom. Prvi je već u idući petak. Jug Adriatic osiguranje novu sezonu otvara kvalifikacijama za europsku Ligu prvaka turnirom u Gružu, te ogledom protiv Dinama iz Bukurešta. Treba biti bolji od sva tri suparnika jer samo prvo mjesto donosi elitu. Drugi dan ga čeka francuski EN Tourcoing, a u nedjelju, 10. rujna, zadnjeg, trećeg dana turnira, suparnik je OSC iz Budimpešte.

Maro Joković je na Malti prvo uzeo Superkup, zatim Kup i na kraju prvenstvo. Jutros je napustio otok, poslijepodne je već bio u Gružu. Odradio je prvi trening s Jugom, koji je, dok je on letio prema doma, igrao prijepodne trening utakmicu s hercegnovskim Jadranom. Četiri puta po 15 minuta, ako su dobro brojili, momčad trenera Vjeka Kobešćaka je postigla koji pogodak više od najbolje crnogorske momčadi.

- Lani sam odmarao ljeti, pa mi je bilo teško na prvom treningu uoči nove sezone. Na Malti sam imao po jedan trening dnevno, odigrao sam jedno dvadesetak utakmica. San Giljanu, za njega sam igrao na Malti, bilo je baš važno dobiti Neptunes, te osvojiti sve trofeje. Neptunes je rival, vazda je bio jači, a ovo je sad peti trofej u nizu San Giljana na što su ponosni. Sva tri je uzeo ovo ljeto. San Giljan i Neptunes su bazen do bazena, 50 metara ih dijeli – priča Joković, kojem je naslov prvaka Malte 45. klupski trofej u karijeri.

image

Maro Joković
 

Srdjan Vrancic/Cropix

U karijeri je tri je osvojio s PRO Reccom, isto toliko s Olympiacosom, jedan s AN Bresciom, sad tri sa San Giljanom, a s Jug Adriatic osiguranjem ni manje, ni više nego 35 od čega tri u zadnjoj sezoni, 2022./23., i nek se zna kako je prvi od tih 45 osvojio daleke 2003. godine.  

Kod Jokovića je još toga u znaku broja tri. Eto, danas su ga u Gružu dočekala trojica novih igrača. Upoznao se sa Španjolcem Sergijem Cabanasom, Amerikancem Hannesom Daubeom i Kanađaninom Bogdanom Đerkovićem. Splićanina Rina Burića zna dugo, dugo...

Zatim, ukoliko prva akcija bude uspješna, već se zna koja trojica čekaju Jugaše u skupini europske Lige prvaka: PRO Recco, aktualni prvak Europe, zatim grčki prvak Olympiacos, te Dinamo iz Tbilisija.

02. svibanj 2024 22:53