StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

TREBALA BI DOĆI DVOJICA IZ OLYMPIACOSA, KOJI PAK ŽELI TROJICU JUGOVIH VELIKANA Seoba Mladosti: Kharkov i Bukić u Jadran, a u Juga...?

Piše Tonči Vlašić
28. travnja 2021. - 09:50

Nikša Dobud, to se zna, iduće sezone će igrati u splitskom Jadranu. Najbolji centar ponikao u Jugu, koji sad igra za PRO Recco, seli ovog ljeta u momčad koju vodi centar, koji je počasni član Juga (Mile Smodlaka). Na splitski Zvončac bi osim Dobuda trebali doći, i to sa Save, Konstantin Kharkov, zatim Luka Bukić, a možda sleti još koji 'Žabac'. Mladost će napustiti i Josip Vrlić, spominje se odlazak, tj. povratak u Radnički iz Kragujevca, zatim Andro Bušlje, koji je najbliži povratku u Olympiacos, a kojeg zove i Jug, dok Cosmin Radu igra posljednje utakmice svoje uspješne karijere. Jug pak na Savi lovi Lovra Miloša, hrvatskog reprezentativca...

Jedno je sigurno, iduće sezone nećemo gledati jaku Mladost, ali hoćemo jakog splitskog Jadrana, i trebali bi opet jakog Juga.

Redom, Talijani još pišu kako Olympiacos želi dovesti još jednog Dubrovčanina - Marka Bijača iz PRO Recca. Marco Del Lungo, vratar Brescie i talijanske reprezentacije, trebao bi uskočiti na (u)mjesto Bijača. Bresciu bi trebao napustiti i Župljanin Maro Joković. Njega bi rado vratio Olympiacos, doveo Ferencvaros, volio bi ga vidjeti u svojim redovima i splitski Jadran, naravno, i Jug.

Zanimljiv je Olympiacos. Jučer neće nikoga, a sutra hoće sve, jučer neće ulagat novce u vaterpolo, a sutra (opet) hoće, pa unatoč tome opet ima odlazaka. Konstantinos Mourikis bi trebao otići u Ferencvaros, a dvojica preseliti u Gruž, u redove Jug Adriatic osiguranja. Nije tajna kako se radi o Grcima, centru Konstantinosu Kakarisu i beku Stylianosu Argyropoulosu. Prvi bi uskočio na mjesto Amerikanca Alexa Oberta, a drugi na mjesto Daniila Merkulova, Rusa, koji odlazi u Ferencvaros, a koji se 'tuče' s PRO Reccom za Denesa Vargu.

Varga je odlučio otići u PRO Recco, ali Ferencvaros nije odustao od visokih ciljeva, a kad je tako, sjajni mađarski reprezentativac ne bi trebao dobiti papire, te otići bez obzira što bi on rado na sjever Italije. Sigurno je kako iz Ferencvarosa u PRO Recco seli Gerga Zalanki. Olympiacos bi Filipa Filipovića. 

Europa je za iduću/e sezonu/e dobila već u Novom Beogradu novu jaku momčad. Vladimir Vujasinović je na klupi, za njega već igra Miloš Ćuk, dogovoreni su dolasci Duška Pijetlovića, Radomira Drašovića, Angelosa Vlachopoulosa, čeka se potvrda za Nikolu Jakšića, Dušana Mandića, braću Rašović, Strahinju Viktora... Novi Beograd je dobio kartu za europsku Ligu prvaka, koju će i dalje igrati i Jug Adriatic osiguranje, a koji je okrenut završnici sezone. Brani naslov prvaka Hrvatske, te nastupa na završnom turniru europske Lige prvaka u Beogradu. Prvo polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske počinje ove srijede. Mladost dočekuje splitski Jadran. Dvije pobjede su potrebne za finale. Druga utakmica je u Splitu. Jugaši još ne znaju tko im je suparnik u polufinalu jer je korona upala u redove riječkog Primorja, koji nakon prvog poluvremena četvrtfinala ima gol prednosti u odnosu na Šibenik, kojeg je dobio usred Šibenika.

U finalu doigravanja za prvaka Hrvatske igra se na tri pobjede.

Final 8 europske Lige prvaka je od 3. do 5. lipnja u Beogradu. Četvrtfinalni parovi se već znaju: Ferencvaros - CN Marseille, Jug AO - AN Brescia (Maro Joković), Olympiacos - CNA Barceloneta, te PRO Recco (Marko Bijač i Nikša Dobud) - WASPO 98 Hannover (Marko Macan). Jugaši ako budu uspješni protiv AN Brescia igraju za finale s pobjednikom Ferencvaros - CN Marseille. 

27. travanj 2024 03:05