StoryEditorOCM
VaterpoloZADNJI TURNIR REGIONALNE LIGE OVE SEZONE

Burić u Splitu sa centra, šrauba Djerkovića za prste polizat, ali peterce nisu izvodili za pet

Piše Tonči Vlašić
11. travnja 2024. - 22:18

JUGAŠIMA BOD

Jug AO – Novi Beograd 11:11/peterci 3:5

SPLIT Bazen Poljud. Suci: Georgy Khun (Mađarska) i Siniša Matijašević (Crna Gora). Delegat: Marijo Brguljan (Crna Gora).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (7 obrana), Prkoča, Djerković (2), Lazić, Joković, Mozara, Daube (2), Cabanas (1), Kržić, Burić (2), Grgurević (1), Žuvela (3), Čubranić (3 obrane), Burđelez. Trener: Vjeko Kobešćak.  

NOVI BEOGRAD: Dobožanov (8 obrana), Martinović (1), Skoumpakis, Granados (1), Ćuk (2), Pjetlović, Drašović (1), Jakšić (1), Perković (1), Filipović (2), Lukić (2), Vučinić, De Mikelis (1 obrana), Radulović (1). Trener: Živko Gocić.

Igrač više: Jug AO 6/12, Novi Beograd 7/13

Peterci: Jug AO 1/1, Novi Beograd 1/1

Četvrtine: 4:4, 3:1, 2:4, 2:2 - peterci: 3:5

Novi Beograd je stigao oslabljen u Split, bolestan je Angelos Vlachopoulos, te je ostao u Beogradu. Na početku utakmice Rino Burić je uhvatio na ‘krivoj nozi‘ vratara Francesca De Michelisa. Presjekao je njegovo dodavanje, a onda lobovao ‘crvenu kapicu‘ Novog Beograda, koja je bila isplivala s gola – 1:0.

Vjeko Kobešćak je utakmicu počeo s Filipom Kržićem na poziciji centra, uplivavali su Franko Lazić i Marko Žuvela, tek minutu i pol prije kraja prve četvrtine jugov trener je uveo Gorana Grgurevića, zatim i Bogdana Djerkovića. U obrani, Jugaši uglavnom u zoni. Nije se previše pjenilo u vodi Poljuda. Jug je vodio i s 2:1, te 3:2. Novi Beograd s 4:3, potom 5:4, a zatim prva lijepa serija jedne momčadi – 3:0 Juga za 7:5. Kržić je potpisao lijepo dodavanje po dijagonali s desne na lijevu stranu, ‘pogodio u trepavicu‘ Hannesa Daubea za 6:5. Potom je Djerković pogodio za 7:5, i to šraubom na isteku napada, a imao je dva igrača na sebi, ‘visjeli‘ su na njemu Radomir Drašović i Filip Filipović.

Živko Gocić je prvi mijenjao vratara, Lazar Dobožanov je ušao krajem druge četvrtine. Kobešćak je poslao Frana Čubranića na vrata u nastavku. Vodio je Jug Adriatic osiguranje i u trećoj četvrtini s dva razlike (8:6), a tad je ‘zaspao‘ Daube kad je Novi Beograd imao igrača više, te postigao pogodak sa stative.

Filipović je nadmudrio blok Jugaša, te, što je najvažnije, i Čubranića na golu za 9:10. Jug nije iskoristio igrača više, Dobožanov baca u očaj Cabanasa, kako mu je zaustavio šut s lijeve stative u bliži kut. Dobožanov brani i šut Burića. Žuvela je pogodio peterac za 11:11. Cabanas je izborio najstrožu kaznu. Nikola Jakšić je imao zadnji šut, ali nije zatresao mrežu Juga, već okvir gola. Potom peterci!

Prva serija: 0:1 Filipović, 0:1 Mozara preko gola, druga serija: 0:2 Granados, 1:2 Žuvela, treća serija: 1:3 Jakšić, 2:3 Burić, četvrta serija: 2:4 Ćuk, 3:4 Daube, peta serija: 3:5 Skoumpakis.

image
Tom Dubravec/Cropix
image

Marko Žuvela i Alvaro Ortega Granados

Tom Dubravec/Cropix
image

Toni Popadić

Tom Dubravec/Cropix
image

Živko Gocić

Tom Dubravec/Cropix
image

Vjeko Kobešćak

Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image

Rino Burić i Filip Filipović

Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image

Hannes Daube i Filip Filipović

Tom Dubravec/Cropix
image

Toni Popadić, Marko Žuvela i Nikola Jakšić

Tom Dubravec/Cropix
image

Hannes Daube i Nikola Jakšić

Tom Dubravec/Cropix
image

Hannes Daube

Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

I što sad? Jadran dobio Crvenu zvezdu 14:7 u prvoj utakmici nakon čega je bilo jasno kako Jugaši neće obraniti naslov, a u drugoj utakmici Jugaši su izgubili na peterce od Novog Beograda, koji će se splitskim sastavom u subotu ‘potući‘ za naslov. Tko dobije, pa i na peterce, tome će sve biti za pet. Naravno, Novi Beograd mora prvo biti uspješan protiv drugog Jadrana, hercegnovskog. U petak, 12. travnja, Jugaši igraju protiv Crvene zvezde, i s tom utakmicom za njih je sezona u Regionalnoj ligi završena. 

POREDAK

1. Jadran Split 17 bodova/7 utakmica (87:73), 2. Novi Beograd 14 bodova/6 utakmica (77:63), 3. Jug Adriatic osiguranje 12 bodova/7 utakmica (80:81), 4. Crvena zvezda 3 boda/6 utakmica (55:75), 5. Jadran Herceg Novi 2 boda/6 utakmica (70:77). 

Do kraja sezone, petak, 12. travnja, 19 sati: Crvena zvezda - Jug AO, 20.45 sati: Jadran (HN) - Novi Beograd, subota, 13. travnja, 18 sati: Crvena zvezda - Jadran (HN), 19.45 sati: Novi Beograd - Jadran (ST).

28. travanj 2024 21:22