StoryEditorOCM
TenisBRAVO

Nije uspio u svoja dva prethodna četvrtfinala, ali ovaj put jest. Marin Čilić ostvario najveći uspjeh na pariškoj zemlji!

Piše Tonči Vlašić
1. lipnja 2022. - 20:49

Prvu meč loptu je imao na servis Andreja Rubljeva u desetom gemu petog odlučujućeg seta, ali je Rus preokrenuo. Drugu je izborio u tie breaku, ne jednu, već sedam meč llopti. Iskoristio je prvu. Marin Čilić je u polufinalu Roland Garrosa. Nije uspio u svoja dva prethodna četvrtfinala, 2017. i 2018., godine, ali ovaj put jest. Njegov najveći uspjeh na pariškoj zemlji. 

Čilić je u jedanaestom gemu petog seta spasio break loptu, i to je napravio na najbolji način - 29. asom u meču. Potom je još jednom odlično servirao, te imao prednost. Rubljev je izjednačio, međutim, iduća dva poena dobio je Čilić, koji je nakon izgubljenog prvog seta, 7:5 za Rubljeva, dobio iduća dva (6:3 i 6:4). Rus je izjednačio. Uzeo četvrti set sa 6:3. 

Više od četiri sata trajao je meč na centralnom terenu, koji je odlučen u tie breaku petog seta,  a koji je Marin dobio s čak 10:2.

Čilić je ispalio 33 asa!

Za finale će se Čilić boriti protiv boljeg iz ogleda Norvežanina Caspera Ruuda i Danca Holgera Rune. Drugi polufinalni par je ogled Alexandera Zvereva i Rafaela Nadala.

image

Dubrovčanin Stijepo Jarak, fizoterapeut Marina Čilića

Tonči Vlašić/

 

20. travanj 2024 09:15