StoryEditorOCM
TenisKONAVOSKI ZET OPET TRENIRA

Marin Čilić se vraća nakon operacije, eno ga kod Stijepa Jarka: ‘On svoj posao odrađuje s pjesmom!‘

Piše Tonči Vlašić
24. ožujka 2023. - 20:01

Eno Marina na Domu zdravlja kod Stijepa. Vraća se! – Marin je Čilić, Stijepo je Jarak. Čilić je jedan od najboljih svjetskih tenisača, Jarak je dubrovački fizioterapeut.

- Stijepa sam upoznao prije nekoliko godina i odmah sam mogao vidjeti da ima veliku strast prema poslu kojim se bavi. Od tad je dio mog tima. Pomogao mi je nebrojeno puta u rješavanju raznih ozljeda, uvijek na jako brz i efikasan način što je u sportu prijeko potrebno. Uz to, jako je iskusan što i kako raditi za prevenciju da se ozljede ne vraćaju – Marin će o Stijepu.

Sjajni hrvatski reket, konavoski zet, započeo je novu sezonu (godinu) u indijskom Puneu gdje je preskočio prvu prepreku, ali u četvrtfinalu ipak nije mogao nastupiti. Osjetio je probleme s koljenom i predao je meč Tallonu Griekspooru bez borbe.

Priželjkivao je zatim kako će se oporaviti za nekoliko dana, točnije, do početka Australian Opena, ali je na kraju morao odustati od nastupa na prvom Grand Slam turniru sezone. Vratio se doma. Oglasio se potom putem društvenih mreža. Napravio je operaciju koljena desne noge.

I sad, evo ga. Opet je u akciji, i opet sa Stijepom I njegovom ekipom. Terapija u Domu zdravlja, trening u teretani u Gružu. 

- Stijepo svoj posao odrađuje s pjesmom. Doslovno! – hvali Dubrovčanina 34-godišnji Marin.

Tko ne zna, Stijepo je ‘propjevao’ u Splitu. Učio uz Antu Tramfića, legendarnog fizioterapeuta splitskih ‘žutih’. Poslije radio, a to potvrđuju slike u njegovim prostorijama, i s Lukom Modrićem, Bojanom Bogdanovićem, Rokom Ukićem… Popis poznatih je svakim danom duži i duži. S Marinom je najduže, a bio je nekoliko godina s hrvatskom košarkaškom reprezentacijom. Pamtimo ga sa Svjetskog prvenstva 2014. u Španjolskoj, Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, bio je I na Eurobasketima…

- Nema ljepšeg osjećaja kad nekoga osposobiš te vratiš na teren ili posao. Svaki novi pacijent je novi izazov. Tako je to u ovom poslu. Moraš svaki put biti skoncentriran. Nema opuštanja u niti jednom trenutku. U ovom poslu ne možeš biti polovičan. Ili si unutra, ili nisi – kaže Jarak.

Radno vrijeme od jutra do mraka. Živiš s pacijentom 24 sata.

- Isto kao što je sportašu cilj vratiti se na teren što prije, tako je i s ostalima, svatko se želi vratiti što prije na svoj ‘teren’.

image

Marin Čilić s ekipom Fizikalne terapije Jarak, te na treningu u Gružu

To je sad cilj Marinu Čiliću, pobjedniku US Opena, osvajaču Davis Cupa, prvom hrvatskom tenisaču koji je igrao polufinala na sva četiri Grand Slam turnira, koji je bio i u finalu Australian Opena i Wimbledona, koji je u karijeri osvojio dvadeset turnira, koji je vlasnik olimpijskog srebra iz Tokija (to se ne zaboravlja, on s Ivanom Dodigom, a u finalu s druge strane mreže Nikola Mektić i Mate Pavić!)…

Nismo dobili potvrdu – kad će Marin opet na Tour, kad će opet u borbu za bodove, nove trofeje. Ali znamo njegovu želju: Što prije!

18. travanj 2024 21:08