StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA

NON STOP BLIZU, ALI NON STOP U MINUSU Dubrovnik drugi put s novim trenerom izgubio od starog!

Piše Tonči Vlašić
29. veljače 2020. - 22:53
Poraz Dubrovnika u Sesvetama od istoimenog domaćina u predzadnjem, 17. kolu, prvog kruga PAKET 24 Premijer lige. Sesvete su bile bolje s 30:27 u utakmici u kojoj je Dubrovnik non stop bio blizu, ali non stop u minusu. Domaćin je poveo s 2:0, 4:1, u 29. minuti prvi put imao četiri pogotka viška (14:10), a u 36. minuti najveću prednost – plus pet (19:14). Deset minuta poslije Dubrovnik je stigao na samo pogodak zaostatka (23:22), ali više od toga nije uspio. U 57. minuti Sesvete su bile na plus četiri (28:24), a tu prednost su imale i u 59. minuti (29:25).

RKHM Dubrovnik, koji je prvi put igrao pod vodstvom novog (trećeg ovosezonskog) trenera, Metkovca Zvonimira Medića, nastupio je u Sesvetama u sastavu: Marinko Ševo (3 obrane), Marino Knez (5), Faruk Vržalić, Teo Putica, Marino Gabrijeri (1), Nikša Bušlje (5), Luka Bevanda (2), Maro Dabelić (4), Tarik Kasumović (8), Toni Barišić (4 obrane), Tomislav Radić (1), Hrvoje Lončarica (1) i Tomislav Nuić.

U posljednjem, 18. kolu, RKHM Dubrovnik, koji je posljednji sa 7 bodova (predzadnji Varaždin ima 13 bodova), dočekuje Poreč, koji je treći s 19 bodova, i koji je u igri za nastup u Ligi za prvaka (treba biti među četiri najbolja, a će u Gospinom polju izboriti sigurno ako ne izgubi), dok će dubrovačka momčad u drugom krugu igrati u Ligi za ostanak u koji će krenuti od nule. U Ligi za ostanak igrat će plasirani od petog do desetog mjesta. Peti će u Ligu za ostanak ući s 5 bodova, šesti sa 4 boda, sedmi s 3 boda, osmi s 2 boda, te deveti s jednim bodom.

Zanimljivo, i prethodni trener RKHM Dubrovnik, Vedran Ćurak, kao i sad Zvonimir Medić, imao je debi protiv Sesveta. Ćurak je u 8. kolu poražen u Gospinom polju s pogotkom razlike od Sesveta, koje od 7. kola vodi Silvijo Ivandija, koji je do 6. kola vodio RKHM Dubrovnik, a koji je momčad vodio od ljeta 2018. te je u sezoni 2018./19. odveo do prvog mjesta i plasmana u najveći rang. Ćurak je u devet premijerligaških utakmica s Dubrovnikom osvojio četiri boda (dvije pobjede i sedam poraza), Ivandija tri boda u šest utakmica (pobjeda, remi i četiri poraza). Jednu utakmicu, onu 7. kola, dok su se sređivali papiri da Ćurak preuzme Dubrovnik, momčad je vodio Ante Lagator (poraz od Dubrave u Zagrebu). 
18. travanj 2024 08:13