StoryEditorOCM
Crna kronikaREAKCIJE

Evo što nakon podizanja optužnice protiv Iva Dragića kažu dubrovački gradonačelnik Mato Franković i predsjednik županijskog saveza športova Blaž Pezo

Piše A.H.
18. travnja 2023. - 11:43

Podizanje optužnice od strane DORH-a protiv, kako neslužbeno saznajemo, Iva Dragića, bivšeg predsjednika Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik i aktulanog glavnog  tajnika Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije izazvalo je popriličnu buru u dubrovačkim sportskim klubovima. Naravno, DORH treba dokazati sve ono što u ovom slučaju Dragiću stavlja na teret. mPodizanje optužnice komentirao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

image

Mato Franković

Tonci Plazibat/Cropix

- Žao mi je što brojne uspjehe u sportu sporadično ocrnjuju neodgovorni pojedinci koji umjesto da sportu doprinosu, isti sport koriste kao osobnu blagajnu. Na žalost u posljednjih par godina vidimo više takvih primjera u našem gradu. Očekujem da će vrlo skoro Gradsko vijeće o ovoj temi raspravljati i donijeti konkretne zaključke, a sve s ciljem da se iz sporta maknu oni koji su svojim postupcima bacili ljagu na dubrovački sport. Moje mišljenje, razgovarajući s brojnim sportskim klubovima, ali i brojnim dubrovačkim sportašima, je da su za tako nešto potrebne korijenite promjene u Dubrovačkom savezu športova. Sport moram vratiti sportašima – poručio je Mato Franković.

image

Blaž Pezo

Ahmet Kalajdžić/

Blaž Pezo, predsjednik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije u kojoj je Ivo Dragić glavni tajnik ističe kako je upoznat sa situacijom vezanom za RKHM Dubrovnik, no naglašava kako je svaka sportska udruga odgovorna za vođenje financijske politike.

ZANIMATI ĆE VAS I OVO:

Podignuta optužnica protiv okrivljenog 62-godišnjaka zbog više kaznenih djela. Klupsko vozilo prodao sinu, a sin njemu. Evo što mu se još stavlja na teret

27. travanj 2024 14:56