StoryEditorOCM
OstaloMLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U JUDU

Šest medalja stiže u Dubrovnik, tri bronce, dva srebra i - Luka Ivanković treći put u karijeri prvak Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
20. listopada 2024. - 15:34

Luka Ivanković je na tronu mlađe seniorskog prvenstva Hrvatske. Judaš Dubrovnika je najbolji u kategoriji preko 100 kilograma. Dobio je sve tri borbe u dvorani u Sutinskim vrelima, u Zagrebu. U finalu je bio bolji od Vita Ivošića iz Judo kluba Lika Zagreb. 

Drugi naslov prvaka ove godine za Ivankovića. Najbolji na kadetskom prvenstvu, a juniorski doprvak Hrvatske. Sad još jednom je otišao do kraja. Naslov u mlađe seniorskoj konkurenciji je njegov treći naslov u karijeri, prvi je osvojio 2022. Kad je bio mlađe kadetski prvak Hrvatske. Inače, i 2023. je izborio tri medalje na državnom, tad sve tri bronce (kadetsko, juniorsko i mlađe seniorsko). 

Judo klub Dubrovnik je osvojio ukupno dvije medalje. Leona Niketić je brončana u kategoriji preko 78 kilograma (dvije pobjede i dva poraza, svatko sa svakim), a na korak do medalje ostao je Mario Lonco u kategoriji do 100 kilograma. S dvije pobjede je stigao do polufinala, a nakon što nije uspio izboriti finale, poražen je I u borbi za broncu, te je zauzeo peto mjesto. 

Judo klub Dubrovnik 1966. je osvojio tri medalje, srebro i dvije bronce. Marko Tomašević je doprvak Hrvatske u kategoriji do 66 kilograma, Borna Butijer brončani u kategoriji do 90 kilograma, kao i Šejla Škaljić u kategoriji do 57 kilograma. Tomašević je s dvije pobjede stigao do finala u kojem je poražen od Davida Šega iz Lika Zagreb. Butijer je nakon poraza na startu na kazne, nanizao tri pobjede te osvojio broncu, a Škaljić je ostvarila dvije pobjede i poraz u polufinalu. 

Medalju ima i Judo klub Ura Nage. Paula Palameta je doprvakinja Hrvatske u kategoriji preko 78 kilograma. Pet judašica u kategoriji, svatko sa svakim. Paula je izgubila prvu borbu od Stelle Lovaković iz Rijeke, koja je na kraju uzela zlato, a zatim je Dubrovkinja dobila preostale tri suparnice.  

20. listopad 2024 22:45