StoryEditorOCM
OstaloDRŽAVNO PRVENSTVO

Medalje za Dubrovnik 1966., Župu dubrovačku, Konavle Cavtat i Ura Nage: doprvaci Andrej Lasica i Lukša Bračić, te petoro brončanih

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2024. - 22:21

Srebro i bronca za Judo klub Dubrovnik 1966. na državnom kadetskom prvenstvu u Sutlinskim vrelima, uzrast do 16 godina, Judo klub Župa dubrovačka je izborila srebro, zatim tri bronce Judo klub Konavle Cavtat, a jednu broncu Judo klub Ura Nage, dakle, sedam judoka iz najjužnije hrvatske županije su bili na pobjedničkom postolju. 

Tko je osvojio medalje za Dubrovnik 1966.? Andrej Lasica je doprvak u kategoriji do 46 kilograma, do finala je stigao s tri pobjede, a u finalu nije uspio svladati i Roka Tolića iz Lotusa. Marin Tomašević je osvojio broncu s dvije pobjede i jednim porazom u kategoriji do 38 kilograma. 

image

Andrej Lasica, judaš Dubrovnika 1966. (prvi s lijeva)

Tino Marić/Hjs/
image

Marin Tomašević, judaš Dubrovnika 1966. (prvi s desna)

image

Lukša Bračić, judaš Župe dubrovačke (prvi s lijeva)

Tino Marić/Hjs/

Lukša Bračić iz Župe dubrovačke je doprvak Hrvatske u kategoriji do 50 kilograma. Nanizao je tri pobjede i izborio finale u kojem je poražen od Petra Balunovića iz Zrinski Čakovec. 

Broncu su za Konavle Cavtat izborile Nika Katušić u kategoriji do 44 kilograma, Dalia Schmuch u kategoriji do 57 kilograma, te Mihaela Baule u kategoriji do 70 kilograma. Katušić je imala polovičan učinak, pobjedu i poraz, Schmuch je dobila četiri od pet borbi, a Baule tri od četiri. 

image

Nika Katušić, judašica Konavle Cavtata (druga s desna)

Tino Marić/Hjs/
image

Dalia Schmuch, judašica Konavle Cavtat (prva s desna)
 

Tino Marić/Hjs/
image

Mihaela Baule, judašica Konavle Cavtata (prva s desna)

Tino Marić/Hjs/

Denis Zekić je osvajač medalje za Ura Nage. Treći je bio u kategoriji do 42 kilograma. Njegov učinak je četiri pobjede i jedan poraz.

image

Denis Zekić, judaš Ura Nage (drugi s desna)

Tino Marić/Hjs/
19. listopad 2024 22:55