StoryEditorOCM
OstaloNOVA ODGODA |

NEĆE BITI DUBROVNIK TRIATHLONA OVE GODINE Danijel Marušić: ‘Vidimo se 9. listopada 2021. godine!‘

Piše Tonči Vlašić
4. kolovoza 2020. - 16:19
Ipak se neće ove godine održati Dubrovnik Triathlon

Prije dva mjeseca Daniel Marušić, predsjednik Triathlon kluba Dubrovnik, organizatora događaja, nadao se kako će epidemiološka situacija biti još bolja, te kako će u listopadu biti još manje ograničenja, ali i kako će tad biti daleko bolja situacija i u ostalim državama jer je Dubrovnik Triathlon međunarodno sportsko natjecanje, koje je prošle godine okupilo natjecatelje iz Slovenije, Njemačke, Francuske, SAD-a, Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Kanade, Austrije, Nizozemske, Južnoafričke Republike, Velike Britanije te Hrvatske.

Marušić je očekivao kako će i ove godine doći natjecatelji iz drugih država, najviše iz Velike Britanije, te kako će biti dosta više natjecatelja iz Hrvatske, te iz država regije.

- Oni su, razgovarajući s njima, budući je dosta utrka još prije otkazano, bili 'gladni' natjecanja, te su najavljivali dolazak u Dubrovnik u još većem broju. Interes nije bio ništa manji ni u udaljenjim državama, ali je mogućnosti njihovog dolaska bila upitna. Mi smo natjecanje trebali ove godine održat 10. listopada. Bio je to termin koji je mnogima odgovarao, ali... Koronavirus je otkazao brojne sportske, i ne samo sportske događaje ove godine u svijetu, ne samo u nas. Mi smo u obavijesti o otkazivanju Dubrovnik Triathlona istaknuli kako je u Dubrovniku situacija stabilna, međutim, i to kako je Vlada RH uvela strožija pravila za organiziranje događaja, a sve kako bi zaštitila stabilnu situaciju, kako ne bi u jesen došlo do novog vala infekcija, koji se najavljuje ne samo u nas, nego i u svijetu, i zbog čega su neke aviokompanije, nažalost, već otkazale jesenske operacije za Hrvatsku. Zatim, ne treba isticati kako nam je važna sigurnost natjecatelja, zatim i gledatelja, i kad se znaju svi problemi, nismo mogli, bez obzira na našu želju da se i ove godine održi utrka, donijeti drugačiju odluku - rekao je Marušić nakon potvrde kako se treći Dubrovnik Triathlon neće održati 2020. godine.

image
Danijel Marušić, Triatlon klub Dubrovnik foto: Tonči Vlašić

 
Podsjetnik, prošlogodišnji drugi Dubrovnik Triathlon je bio bogatiji od prvog, koje je održan 2018. godine, za jednu disciplinu - Super Sprint (375 metara plivanja, 10 kilometara vožnje biciklom te 2,5 kilometra trčanja). Tom najkraćom mogućom triatlon disciplinom organizatori su željeli motivirati mlađe i one koji su tek počeli da nastupe na drugom izdanju Dubrovnik Triathlona, i u tome su na kraju uspjeli. Ove godine se također trebao održat Super Sprint, ali i olimpijski triatlon (1500 metara plivanja, 40 kilometara vožnje biciklom, te 10 kilometara trčanja) i Sprint (zadatak je duplo kraći od olimpijskog triatlona). 

- Vidimo se 9. listopada 2021. godine. Već smo odredili novi datum za treće izdanje našeg Dubrovnik Triathlona – istaknuo je Marušić.
29. lipanj 2024 13:42