StoryEditorOCM
Ostalo3. KONAVLE TRIATLON

Nema veze što je temperatura plus 30, zadatak duži od 50 kilometara je odrađen, a to je najbrže uspio Željko Cota

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2024. - 16:37

Niže pobjede Željko Cota. Dubrovčanin je osvojio Dubrovački polumaraton, bio najbrži na Utrci Pelješkim mostom, pa na utrci pistom Zračne luke Dubrovnik, lani je osvojio Triatlon Earth, Sea & Fire, a danas treće izdanje Konavle Tratlona. Nakon dva sata, dvije minute i 23 sekunde je prošao ciljem, više od 18 minuta prije drugoplasiranog Jakova Buratovića, a gotovo pola sata brže od trećeplasiranog Igora Isanovića iz Bosne i Hercegovine, koji je bio najbolji u konkurenciji natjecatelja od 30 do 39 godina.

Četvrto mjesto ukupno, a prvo u konkurenciji natjecatelja od 40 do 49 godina zauzeo je Zoran Ateljević, dok je Daniel Marušić ukupno peti, a najbrži u konkurenciji natjecatelja 50 plus... Cota i Buratović su, kao i Ateljević i Marušić, članovi Triatlon kluba Dubrovnik, a njih dvojica su se natjecala u kategoriji natjecatelja od 18 do 29 godina.

Start trećeg međunarodnog triatlona bio je u Cavtatskoj luci. Plivalo se prvo 1500 metara. Nakon plivanja 40 kilometara vožnje biciklom, te na kraju 10 kilometara trčanja. Na bicikli se vozilo od Cavtata do Zvekovice, putem do Uskoplja, Gabrila, Ljute, Grude, magistralom kroz Čilipe i natrag u Cavtat. Zatim se trčalo u smjeru hotela Albatros uz more, oko hotela Albatros, natrag u Cavtat na glavno križanje, pa pored autobusne stanice, oko Rata, sve uz more šetnicom, Cavtatskom Rivom, Putem Dr. Ante Starčevića, i tako ukupno dva kruga po pet kilometara...

Tko god je odradio zadatak, a nastupili su natjecatelji iz Slovenije, Crne Gore, BiH i Hrvatske, zaslužio je pljesak, jer već u 9 sati ujutro temperature je bila veća od 30 stupnjeva celzijusa.

- Pokušat ćemo iduće godine naći neki drugi termin za Konavle Triatlon, a sve kako bi natjecateljima bilo ugodnije, kako se ne bi poklapalo s drugim sličnim događajima u regiji, a sve kako bi imali bolje natjecanje i više sudionika – istaknuli su z Triatlon kluba Dubrovnik, koji je s Turističkom zajednicom Cavtat Konavle potpisao organizaciju 3. Konavle Triatlona.

ZLATNA ŠTAFETA

Nastupilo je sedam štafeta, a najbolja je bila ona u sastavu Đivo Ban, Zoran Ćosić i Goran Doko, sve članovi Triatlon kluba Dubrovnik. Ban je otplivao 1500 metara, Ćosić je odvozio 40 kilometara, a Doko istrčao 10 kilometara. 

 

image

3. Konavle Triatlon

Vsp Video/
image

3. Konavle Triatlon

Vsp Video/
image

3. Konavle Triatlon

Vsp Video/
image

3. Konavle Triatlon

Vsp Video/
image

3. Konavle Triatlon

Vsp Video/
image

3. Konavle Triatlon

Vsp Video/
image

3. Konavle Triatlon

Vsp Video/
image

3. Konavle Triatlon (najbolje štafete)

Vsp Video/
image

3. Konavle Triatlon

Vsp Video/

29. lipanj 2024 10:40