StoryEditorOCM
OstaloSVE JE SPREMNO ZA 4. ‘EARTH, SEA & FIRE‘

Dolazi više od 200 triatlonaca s tri kontinenta, Korčulanka brani naslov, a Dubrovčanin, prošlogodišnji pobjednik, ima sutra novi izazov

Piše Tonči Vlašić
14. listopada 2022. - 15:10
Ovako je bilo 2021. godine - pobjednici sprint triatlona ‘Earth, sea & fire‘ Korčulanka Karmen Miloglav i Dubrovčanin Željko CotaTonči Vlašić/

Karmen Fabris će braniti naslov pobjednice dubrovačkog međunarodnog sprint triatlona ‘Earth, sea & fire‘, glavnog godišnjeg događaja Triatlon kluba Dubrovnik. Korčulanka je bila najbrža prošle godine, dok je u muškoj konkurenciji slavio Dubrovčanin Željko Cota.

- I Cota će nastupiti, ali ne u sprint triatlonu, već u olimpijskom – naglasit će Daniel Marušić, prvi čovjek organizacije.

Na listi prijava je 210 natjecatelja iz dvadeset država s tri kontinenta, obje Amerike, te Europe.

- U 14 sati starta olimpijski triatlon, te kreću štafete, a u 14.05 sati dat ćemo znak za start sprint triatlona u kojem natjecatelji prvo imaju zadatak otplivati 750 metara, zatim odvoziti na bicikli 20 kilometara, te na kraju istrčati 5 kilometara. Sve to puta dva je olimpijski triatlon – istaknuo je Marušić.

Priča ‘Earth, sea & fire‘ je počela 2018. godine, okupila je 135 natjecatelja, 2020. godina nije bila sretna zbog korone. Prošle godine je iz istog razloga bilo tek nekoliko četrdesetak natjecatelja, uglavnom domaćih. Sad pewt puta više...

- Pliva se u akvatoriju Luke Dubrovnik. Biciklistički segment je od Luke Dubrovnik do Marine u Komolcu, trčanje je u Gružu, obalom do Batale, pa kružni tok u Gružu. Što se tiče vožnje bicikle i trčanja, ovisno o disciplini, vozi se odnosno trči nekoliko krugova – dodao je Marušić.

image

Daniel Marušić je i sam natjecatelj

Tonči Vlašić/

Tko će se upisati na listu pobjednika? Pobjednike sprint triatlona bi trebali znati malo poslije 15 sati, a one olimpijskog pobjednika između 16 i 16.30 sati.

Cota je lani pobijedio u sprint triatlonu za sat, 5 minuta i 11 sekundi, a Fabris s vremenom sat, 14 minuta i 40 sekundi.  Prvo izdanje olimpijskog triatlona osvojio je Jakša Dilić s vremenom dva sata, 10 minuta i 23 sekunde, dok je Slovenka Leni Fafangel bila najbrža u ženskoj konkurenciji. Ciljem je prošla nakon dva sata, 30 minuta i 34 sekunde.

- Po prijavama tu je nekoliko natjecatelja, koji imaju baš dobre rezultate, te bi trebalo biti itekako zanimljivo – dodao je Marušić.

26. lipanj 2024 20:40