StoryEditorOCM
NogometMAĐARSKA

Opet hvale Dubrovčanina, Karlo Sentić čiste mreže slavi prvu pobjedu u novoj sezoni

Piše Tonči Vlašić
18. kolovoza 2024. - 08:30

Nije ga bilo prva dva kola, s klupe je odgledao 2:2 kod kuće protiv Paksa, a potom je zbog temperature poraz 1:3 kod Fehervara pratio na televiziji, ali nakon toga je stao među vratnice. Istina, ni 3. kolo nije donijelo radost DVTK-u, prvak Ferencvaros je u Miškolcu slavio s 0:2, nadigrao je domaćina, kojeg je, nema tko nije naglasio, povratnik Karlo Sentić spasio od potopa s nekoliko obrana.

Sad je Sentić u 4. kolu opet bio siguran, sačuvao je svoju mrežu netaknutom, a kako je u 31. minuti njegov suigrač, Bugarin Bozhidar Chorbadzhiyski, zatresao mrežu Debrecena, eto i prve prvenstvene pobjede za 23-godišnjeg Dubrovčanina u novoj sezoni. Posao DVTK-u olakšao je Albanac u redovima domaćih, Jorgo Pellumbi, koji je isključen u 45. minuti.

Ističu mađarski mediji kako je Diósgyőr, tj. DVTK, osim što je stigao do prve pobjede ove sezone, ujedno prekinuo negativan niz dug više od desetljeća i pol. Naime, posljednji se put kući pjevajući s tri boda iz Debrecena vratio u studenom 2008. godine.

Dakle, DVTK prva prvenstvena pobjeda u sezoni 2024./25., s druge strane Debrecen, koji je odigrao utakmicu manje, upisao je prvi poraz, i to nakon što je u prva dva nastupa donio 4 od 6 bodova sa strane.

MTK, Akademija Puškaš i Ferencvaros su bez greške u prve tri utakmice nove sezone mađarskog prvenstva. Još imaju odraditi 4. kolo. Iduća dva kola Sentić i ekipa igraju na svom terenu. Kecskmeti i Gyor su im gosti.

18. rujan 2024 17:06