StoryEditorOCM
NogometEUROPA |

METKOVAC POPUT PROSINEČKOG Orebićanin skrivio kazneni udarac u Londonu, matirao ga je i igrač koji je nedavno trenirao u Čibači, te tri puta Kane

Piše Tonči Vlašić
30. rujna 2021. - 23:10

Bruno Petković je bio dva puta strijelac iz kaznenog udarca u 3:0 pobjedi Dinama kod Genka u 2. kolu skupine H Europa lige. Metkovac je prvo pogodio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a zatim u 67. minuti.

Ovako je nekad zabijao samo Robi Prosinečki... - ističe se u izvješćima iz Belgije. Dinamov je napadač laganim korakom došao do bijele točke i smirenim, odmjerenim, plasiranim udarcem pogodio mrežu. U prvom slučaju je Maarten Vandevoordta ostavio ukopanog na gol-crti, a u drugom je vratar Genka pogodio u koju će stranu pucati igrač koji je na početku karijere nastupao za ONK Metković i Neretvu, ali nije uspio spriječiti pogodak jer je udarac bio precizan, uz stativu. 

Dinamo je poveo golom Luke Ivanušeca u 10. minuti nakon sjajne akcije koju je započeo prodorom kapetan Arijan Ademi, nastavio Duje Čop, a asistencijom za Ivanušeca zaključio Mislav Oršić. Genk je u 67. minuti ostao s desetoricom. Isključen je Munoz, koji je oborio u kaznenom prostoru Oršića. Prvi kazneni udarac izborio je Čop.   

West Ham je prvi u skupini H sa svih 6 bodova, dobio je sad Rapid s 2:0 kod kuće nakon što je istim rezultatom u 1. kolu svladao Dinamo u Zagrebu. Hrvatski prvak je drugi s pobjedom i porazom, a to je učinak koji ima i Genk, dok je Rapid bez boda. U 3. kolu Rapid, 21. listopada, dočekuje Dinamo, a Genk putuje u London gdje je ovog četvrtka u 2. kolu skupine G Konferencijske lige igrala Mura, prvak Slovenije, čija vrata čuva Matko Obradović iz Orebića. 

image
Matko Obradović iz Orebića, 30-godišnji vratar Mure
Mura

Mura je bila gost Tottenhama. Poražena je s 5:1. Obradović je skrivio kazneni udarac u 3. minuti, požutio zbog toga. Matirao ga je Dele Alli. Četiri minute poslije prvog pogotka strijelac za domaćina bio je Giovani LO Celso, reprezentativac Argentine, igrač koji je nedavno deset dana boravio u Hrvatskoj, te trenirao skupa s još dvojicom suigrača na travnjaku Nogometnog kluba Župa dubrovačka u Čibači, braničima, Cristianom Gabrielom Romerom, također reprezentativcem Argentine, te Kolumbijcem, Davinsonom Sanchezom (Romero je igrao, Sanchez ne protiv Mure). 

image
Argentinac Giovano Lo Celso i Kolumbijac Davinson Sanchez, nogometaši Tottenhama, treniraju na travnjaku Nogometnog kluba Župa dubrovačka u Čibači
Tonci Plazibat/Cropix

U nastavku utakmice prvo je Mura prepolovila zaostatak nakon čega je Obradovića tri puta matirao Harry Kane. 

Mura je na startu poražena u Mariboru s 2:0 od nizozemskog Vitessea, dok je Tottenham u 1. kolu odigrao 2:2 kod francuskog Rennesa, koji je 21. listopada gost slovenskog prvaka.

02. svibanj 2024 23:40