StoryEditorOCM
OstaloTRADICIONALNI, 71. IZBOR SPORTSKIH NOVOSTI

Najbolji su Sandra, Luka, kuglačice i nogometaši, ‘Vatreni‘ Metkovac Bruno Petković: ‘Svaki dan sam sve ponosniji i ponosniji!‘

Piše Tonči Vlašić
15. siječnja 2023. - 17:53

Ne znam je li moguće da ikad izjednačim takav pogodak kakav sam postigao protiv razila, to je odličan osjećaj, još jednom se zahvaljujem Orši(ću) na asistenciji i Marquinhosu što je skrenuo loptu - razvukao je osmijeh Metkovac Bruno Petković, nogometaš Dinama i hrvatske reprezentacije, koja  je slavila u momčadskoj konkurenciji u tradicionalnom 71. izboru Sportskih novosti. 

Petković je sa sjajnim vratarom Dominikom Livakovićem, zatim tim menadžericom reprezentacije Ivom Olivari i predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem preuzeo nagradu.

- Dao sam svoj obol u toj utakmici kao što je svaki dio ove ekipe dao u svim utakmicama, zato smo prava momčad i ekipa i zato smo napravili to što jesmo. Sve više i više smo svjesni toga što smo napravili u Kataru. Kako srećem ljude, podsjećaju nas stalno na ono što se dogodilo prije mjesec dana i to je nešto što će nas i našu generaciju pratiti cijeli život. Svaki dan sam sve ponosniji i ponosniji - naglasio je, te dodao:

- Obitelj je sigurno ponosna, jedna podrška za cijeli život, sve one predispozicije koje su mi trebale da budem uspješan u bilo kojem pogledu u životu su stečene na temelju toga što mi je obitelj pružila.. Ni jedan sportaš ne bi mogao bez svoje obitelji.

image

Sandra Perković

Tomislav Kristo/Cropix

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašeni su najboljim sportašima Hrvatske, a u konkurenciji ženskih ekipa trofej je ponio Kuglački klub Mlaka iz Rijeke. U ovogodišnjoj anketi sudjelovala su 264 novinara iz 55 redakcija, a svečanost dodjele nagrada održana je u studiju HRT-a ‘Anton Marti‘ u Zagrebu. Posebna priznanja dobili su izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković je rekordni deveti put u karijeri proglašena najboljom hrvatskom sportašicom. Prošle godine osvojila je europsko zlato i svjetsko srebro (87 glasova u anketi). Druga je bila tekvondašica Lena Stojković, zlatna sa SP-a i EP-a (73 glasa), a treća svjetska judo prvakinja u kategoriji do 70 kilograma Barbara Matić (53 glaaa).

Luka Modrić je dobio 208 glasova, drugi je bio europski prvak u bacanju kugle Filip Mihaljević (37 glasova), a treći karatist Anđelo Kvesić, europski prvak u kategoriji plus 84 i zlatni s Mediteranskih igara.

Hrvatska nogometna reprezentacija (235 glasova), hrvatska vaterpolska reprezentacija (19 glasova), te veslači Martin i Valent Sinković (9 glasova). Kuglačice Mlake, koje su osvojile Ligu prvaka i Svjetski kup (106 glasova), karate reprezentacija (75 glasova) i odbojkaška reprezentacija (70 glasova).

28. travanj 2024 01:44