StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA |

RADOVIĆ PROŠLI TJEDAN SUDIO TOMIĆU, A SAD HEZONJI Treća sreća: Dubrovčanin stigao do prve pobjede s Panathinaikosom

Piše Tonči Vlašić
11. ožujka 2021. - 22:10

Treća je bila sreća. Mario Hezonja nije uspio slaviti u svom debiju u dresu Panathinaikosa protiv Barcelone u Ateni početkom prošlog tjedna, nije ni dva dana poslije na gostovanju kod Bayerna u Munchenu, ali jest sad kad je gost bio Maccabi. Panathinaikos je bio bolji 81:63, te je ostvario desetu euroligašku pobjedu ove sezone (sedamnaest poraza), a Maccabi je ostao na jedanaest pobjeda upisavši šesnaesti poraz. Oba sastava su bez izgleda za doigravanje.

Hezonja je pogodio tricu za vodstvo 5:1, zakucao potom za 7:1, kad se vratio u igru ubacio je još jednu tricu za 25:7 vodstvo Panathinaikosa u 9. minuti. Obje trice koje je domaćin postigao u prvoj četvrtini bile su njegove. Iako je Panathinaikos imao 18 koševa viška i u drugoj četvrtini (34:16), te u trećoj ((58:40), Maccabi se vratio u igru. Napravio je 15:0 te je uoči zadnje četvrtine na semaforu svijetlilo samo 58:55 za domaćina.

Dubrovčanin je ubačajem za dva otvorio posljednju četvrtinu, potom je još jednom ukrao loptu za kontru domaćina. Panathinaikos je napravio 9:0, potom nanizao 12 koševa te je imao 22 koša viška (81:59)...

Hezonja je za 24 minute u igri ubacio 12 koševa, pogodio 5 od 10 šuteva iz igre, imao 4 skoka, 3 asistencije i 3 osvojene lopte, po valorizaciji je bio treći najbolji igrač Panathinaikosa i utakmice, a ovaj put i treći strijelac momčadi, te četvrti strijelac utakmice. U dresu Maccabija su igrali Ante Žižić i Dragan Bender. Žižić je s 9 koševa, 8 skokova i asistencijom bio jedan od boljih u redovima izraelskog prvaka, dok je Bender bio bez koša, imao je dva skoka i dvije asistencije, te jednu ukradenu loptu.

image
Sreten Radović, dubrovački međunarodni košarkaški sudac
Tonči Vlašić

Ogled između Panathinaikosa i Maccabija, dva europska velikana, svaki je po šest puta osvajao naslov prvaka Europe, sudio je Sreten Radović. Zanimljivo, dubrovački međunarodni sudac, jedan od najboljih u Europi, prošli tjedan je sudio Anti Tomiću koji je s Joventutom u Eurocupu igrao protiv Unicaje, a sad i Hezonji protiv Maccabija.

U idućem, 30. kolu, Hezonja i ekipa dočekuju 19. ožujka beogradsku Crvenu zvezdu.

11. lipanj 2024 13:52