StoryEditorOCM
KošarkaFINAL FOUR EUROLIGE

Mario Hezonja prvi upalio motore u Berlinu, Real Madrid na korak do obrane naslova, pamtit ćemo utakmicu i po još jednom Dubrovčaninu

Piše Tonči Vlašić
24. svibnja 2024. - 23:25
Mario Hezonja (Real Madrid) zaustavio je Shaquiellea McKissica (Olympiacos) u polufinalu EuroligeOdd Andersen/Afp

Mario Hezonja je s Real Madridom u finalu Eurolige, a tamo će igrati protiv Panathinaikosa za koji je igrao nakon što se poslije pet sezona NBA-a vratio u Europu. S Panathinaikosom je osvojio duplu krunu u Grčkoj, miljenik je navijača atenskog velikana, ali... 

Sad će biti kontra njih. Pokušat će s Realom obraniti naslov, koji je lani osvojio u Kaunasu gdje je u finalu dobio Olympiacosa, kojeg je sad u Berlinu svladao u polufinalu. Bolji Real, moćan. Siguran. Duža klupa. Dubrovčanin je najbolje otvorio utakmicu. Real je imao vodstvo 14:8, a Mario je postigao 9 koševa, trice šutirao 3/3, a još je jednu pogodio Džanan Musa, koji je na početku asistirao Walteru Tavaresu za 2:0 (zakucavanje).

Poslije Dubrovčanina nije išao šut za tricu, ostao je na te tri ubačene na samo početku utakmice. Ali, ne može Real bez njega. Jedini je proveo više od 30 minuta u igri, točnije, 33 minute i 19 sekundi. U pobjedu 87:76 ugradio je ukupno 12 koševa, 6 skokova i 2 ukradene lopte. Musa je jedini ubacio više od njega kod Reala - 20 koševa, po 11 su postigli Vincent Poirier i Guerschon Yabusele... Real Madrid je imao puno više igrača, koji su bili raspoloženi polufinalne večeri. 

Mi ćemo polufinale Real - Olympiacos pamtiti još po tome što je glavni sudac utakmice bio Dubrovčanin Sreten Radović, kojem je ovo četvrti Final four Eurolige u karijeri, a ovo je bila njegova trideset i prva europska utakmica ove sezone. 

Panathinaikos je u polufinalu dobio sa 73:57 Fenerbahče.

Finale se u Berlinu igra u nedjelju, 26. svibnja, s početkom u 20 sati. 

17. lipanj 2024 03:20