StoryEditorOCM
KošarkaBRAVO MALI

Hrvatska osvojila Jr. NBA Arena Sport Final 2004. u Beogradu, a prvo ime finala bio je Dubrovčanin!

Piše Tonči Vlašić
15. rujna 2024. - 17:56

Luko Bijelić je krajem 80-ih dobio poziv sa splitskih Gripa, napustio Gospino polje, te igrao u žutom dresu mlađih uzrasta Jugoplastike. Znao je trenirati i s prvom momčadi, koja je tad harala Europom, tri puta za redom prvak Europe. Toni Kukoč, Dino Rađa, Duško Ivanović, Velimir Perasović

Godinama je Luko, kad je zaključio igračku karijeru, trener mladih dubrovačkih košarkaša. To je i danas. Očevim stopama je krenuo njegov Jure, koji je već duže vrijeme na popisu mladih, perspektivnih košarkaša.

image

Jure Bijelić (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/
image

Jure Bijelić na turniru Jr., NBA Arena Sport Final 2024. u Beogradu

Jr. Nba Srbija/

Jure je ovog tjedna s Hrvatskom U14 reprezentacijom bio na Jr. NBA Arena Sport finalu 2024., turniru koji se igrao u Beogradu, a gdje su naši osvojili prvo mjesto. U finalu su ove nedjelje dobili Bosnu i Hercegovinu sa 60:54, a mali od Luka bio je prvo ime utakmice: 20 koševa, 12 skokova, 2 ukradene lopte, 3 blokade, pogodio je 9 od 11 šuteva za dva.. Prvi do njega u finalu sin Roka Ukića, Luka, koji je postigao 16 koševa i imao 5 asistencija.

Naši su u Beogradu dobili i domaćina, Srbiju, i to sa 66:48, zatim su i u skupini bili bolji od BiH (70:54), te svladali Sloveniju s 59:49. Na kraju su dobili i finale, a pamtit će se kako je u njemu najbolji bio Dubrovčanin. Reprezentacija BiH se približila na četiri koša zaostatka (54:58), a onda je Jure Bijelić pogodio, te potvrdio uspjeh Hrvatske. 

image

Luko Bijelić, trener Dubrovnika

Tonči Vlašić/
15. rujan 2024 20:57