Napravite punjenu papriku na malo drugačiji način - zapecite je sa sirom i poslužite uz salatu
Trebat će vam:
4 - 5 paprika
400 g mljevenog mesa
100 g riže
2 režnja češnjaka
1 žličica crvene paprike
3 žlice nasjeckanog timijana i peršina
Sir po želji (cheddar ili mozzarella)
Temeljac
Sol i papar
Priprema:
U većoj posudi pomiješajte mljeveno meso i skuhanu rižu. Dodajte 2 režnja protisnutog češnjaka, crvenu papriku, sol i papar. Dodajte timijan i sitno nasjeckani peršin. Paprike kratko zapecite na malo ulja pa ih očistite, ispraznite i napunite smjesom. Stavite ih u dublju posudu, na dno ulijte malo temeljca i poklopite. Pecite 20-ak minuta poklopljeno, a potom otklopite i pospite sirom pa pecite još 20-ak minuta ili dok meso ne bude u potpunosti obrađeno. Ako želite, paprike pecite tako da svaku poklopite gornjim dijelom paprike, no kada ih posipate sirom, maknite poklopce, piše Dobra hrana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....