StoryEditorOCM
Zoom danaVIDEO IZ NAFTALINA

Doris je bila prelijepa i "besramno" je zavela 24-godišnjeg Ćubija: ovo je emotivna i urnebesna posveta neprežaljenom Splićaninu koju morate vidjeti

Piše PSD
16. siječnja 2020. - 18:38

 

"Aj opali, ožeži!" - obraća se kultnom splitskom kamermanu i jednom od najživljih protagonista žive splitske scene 80-ih, Bebiju Penoviću, tada 24-godišnja Doris Dragović, koja je s vršnjakom, Damirom Mihanovićem Ćubijem, snimila urnebesan skeč kojim je trebala najaviti doček Nove Godine, piše Slobodna Dalmacija.

Urnebesan je način na kojemu se u ovom sirovom, nemontiranom materijalu - kojeg je na YouTubeu objavio upravo njegov autor Bebi - daju "redateljske" upute, baš kao i svaki minut Ćubijevih nenadmašnih ekspresija, koje su nas opet podsjetile zašto je ovaj beskrajno duhoviti i talentirani Splićanin bio toliko voljen i ostao neprežaljen među svojim prijateljima i kolegama.

Frizura 24-godišnje Doris, kakvu smo u nekoj fazi imale sve mi koje smo s radošću proplesale kroz kultno desetljeće, utjelovljuje sve što su bile 80-te, divlje, neobuzdane i neponovljivo zabavne.

"S nama u studiju večeras je prva dama jugoslavenske rock, pop, tip top muzike..." - najavio je Ćubi svoju kompanjonku, a sve što je uslijedilo nakon toga nema smisla kvariti prepričavanjem.

Gledajte i uživajte!

 

U kadru se, u jednom trenu, pojavljuje, među ostalima, i Željan Radman, vlasnik kultne splitske kavane "Semafor", koja je bila sjecište svih puteva splitskih glazbenika, kao i ljudi koji su objektivom i kamerama bilježili najvažnija događanja.

Snimatelj i vlasnik kultne splitske videoteke "Video B", Bebi Penović, definitivno je bio jedan od njih.

Objavom davne snimke na YouTubeu nedvojbeno je želio odati počast Ćubiju, s čijim se odlaskom malo tko može zaista pomiriti.

 

16. travanj 2024 16:33