StoryEditorOCM
ZdTubeUMALO POGINUO

Pogledajte snimku teške nesreće Darka Milinovića: ‘Što je bilo, je li kotač zablokirao ili sam proklizao ne znam‘

Piše Luka Benčić, Ivana Krnić/JL
1. lipnja 2020. - 19:50

- I više sam nego živ - s osmijehom govori ličko-senjski župan Darko Milinović koji je u nedjelju doživio tešku prometnu nesreću na Grobniku.

Imao je sreće, govori, jer glava je na ramenu, a osim slomljene ključne kosti nema težih ozljeda, piše Jutarnji list,

- Operiran sam, stavljena mi je pločica i zapravo se dosta dobro osjećam. Nemam niti nekih velikih bolova. Čak me više boljelo zadnji put kada sam pao. Vjerojatno sam sad više klizao ili što već pa manje boli - kaže Milinović.

Strast prema motorima i brzini gaji već godinama, ali na Grobnik dolazi zadnjih sedam godina. Ovo mu je bila prva vožnja nakon koronakrize, a snimke njegove nesreće javno su objavljene.

- Tih šest ili sedam godina intenzivno vozim. Što se dogodilo ne mogu tvrditi sa sigurnošću. To su velike brzine i na ravnim dijelovima se ide 250 ili 260 kilometara na sat. Pao sam upravo na tom ravnom dijelu. Što je bilo, je li kotač zablokirao ili sam proklizao ne znam - kaže Milinović i govori kako se sjeća pada, ali nije bilo dovoljno vremena da bi razmišljao što će se dogoditi kad padne.

Nakratko je izgubio svijest, ali već po dolasku hitne pomoći se probudio.

- Imao sam kratki ‘knock down’, a na sreću sve je dobro prošlo. Sad slijedi oporavak. Što se tiče tog fizičkog dijela, to će biti oko mjesec i pol ili dva, ali na poslu u županiji bit ću već za nekoliko dana - kaže Milinović.

Na pitanje remeti li pad s motora i ozljeda planove za izbore, kaže da je odlično i što se toga tiče već bi sada mogao održati govor.

- Šalu na stranu, što se izbora tiče još ćemo malo pričekati da vidimo što i kako - govori Milinović.

A kada će opet sjesti na svog limenog ljubimca i otići na Grobnik?

- Čim zacijeli ozljeda. Jednom biker je uvijek biker. No, naravno, vjerojatno ću morati malo pregovarati sa suprugom i djecom. No, sigurno ćemo naći neko kompromisno rješenje - smije se Milinović.

Ličko-senjski župan nesreću je doživio u nedjelju na poznatom Automotodromu Grobnik na Grobničkom polju. Pao je vozeći prema zavoju poznatom kao jedinica, u koji je uletio brzinom većom od 200 kilometara na sat.

Nakon prometne nesreće, zaprimili su ga u KBC na Sušaku, gdje je nakon pregleda ustanovljeno da mora ići na operaciju. Prema riječima traumatologa, dr. Grge Martinovića koji ga je operirao, zahvat je počeo oko 18.30 i trajao je oko sat vremena.

- Zadobio je višekomadnu frakturu desne ključne kosti, blaži potres mozga i ogrebotinu desne podlaktice. Operacija je prošla dobro. Danas sam ga pregledao i osjeća se dobro te će već poslijepodne krenuti natrag za Gospić na kućno liječenje - rekao nam je dr. Grgo Martinović.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj rekli su nam da korisnici motociklističke staze potpisuju izjavu da je koriste na vlastitu odgovornost te da se radi o privatnom posjedu, tako da policija u slučajevima poput ovog ne vrši očevid. Milinoviću, inače, ovo nije prva nesreća. Prije dvije godine je, na istom automotodromu, pao sa svojim Suzukijem GSXR 1000 te ozlijedio zapešće.

Bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića mnogi smatraju najmoćnijim čovjekom Ličko-senjske županije, iako je prije dvije godine izbačen iz HDZ-a.

U Vladi Ive Sanadera obnašao je ministarsku dužnost i visoko je kotirao u stranci, no u Plenkovićevom je mandatu marginaliziran, a otvoreni sukob s aktualnim premijerom eskalirao je 29. kolovoza 2018., kada je u središnjicu HDZ-a u Zagrebu doveo 100-tinjak članova te stranke, pretežito iz Gospića.

Nakon toga, Visoki sud časti HDZ-a donio je odluku o njegovu isključenju iz stranke. Milinović je tvrdio da je u sukob s vodstvom ušao zbog svojeg otvorenog protivljenja Istanbulskoj konvenciji.

18. travanj 2024 14:06