StoryEditorOCM
Zadar plus‘KO PRVI NJEMU SLAVA

Znate li za ‘Mulce‘ u Pakoštanima? Donosimo fotografije, ‘Mulci‘ su brend kojim se ponosi cijelo mjesto!

Piše Anita Budimir/ D&D
12. svibnja 2021. - 12:34

Idemo do Pakoštana i do genijalnog mladog brenda pod nazivom Mulci koji je nastao u sklopu kreativnog dizajna studija Kolura, donosi D&D.

Mladi grafički dizajner Luka Miočić nakon završenog fakulteta u Zagrebu ipak se odlučuje vratiti doma u Pakoštane i osnovati vlastiti studio te se baviti onim u čemu je najbolji.

image
Mulci by Kolura

- Iako sam nekoliko godina prije radio skice i osmišljavao prve Mulce, službeno su izašli 2019. godine kad Kolura otvara svoj T-shirt shop i suvenirnicu. Nastali su kao odmor od standardnog posla grafičkog dizajnera. Iako je posao kreativan, uvijek je bio vezan uz želje i potrebe klijenata. Mulci su mi omogućili da se potpuno slobodno izrazim i napravim nešto sebi za gušt. Budući da su se ljudima svidjeli, morao sam ih osmisliti još – otkriva nam na samom početku Luka.

image
Mulci by Kolura
image
Mulci by Kolura
image
Mulci by Kolura

Kolura je kreativni dizajn studio. Bave se grafičkim dizajnom, a posebno uživaju u izradi vizualnog identiteta i logotipa. Tijekom ljetne sezone Mulci preuzimaju posao. U sklopu studija se nalazi T-shirt shop i suvenirnica gdje se mogu pronaći raznih zanimljivi artikli poput majica, torba, jastučnica, magneta, notesa, razglednica, igračaka, šalica i drugih.

- Inspiracija za Mulce je pozitiva koja nas okružuje, a ima je jako puno. Posebno volim motive Dalmatinskog života, ljetnog šušura i guštanja. Što god da to je, ponekad pjesma u društvu, nekad gužva na plaži, a ponekad osama na moru. I naravno ljubav. Pokušavam stvoriti likove koji će u ljudima pobuditi osjećaje, da ti likovi žive s njima kad ih vide. Izbjegavam koristiti izlizane fore i natpise, nego biti što originalniji – govori na osnivač brenda i dodaje - Posebno nam je drago kad naši kupci odaberu Mulca s personaliziranim uzorkom. Neki nadopišu svoje ime ili poruku, promjene boju ili poziciju printa, a to je ono što ih čini posebnim.

image
Mulci by Kolura

Mulci nude tisak na sve vrste majica u svim veličinama. Preferiraju tisak na bijele majice jer smatraju da se na taj način dizajn najbolje uklapa. Osim toga, imaju printeve i na nekoliko vrsti torbi i cekera, jastučiće, dječje odjeće i drugi tekstil. Tiskaju na DTG pisaću koji daje kvalitetan otisak koji ulazi u teksturu tkanine i ne daje plastični i kruti osjećaj pri nošenju. Osim toga Mulci su otisnuti i na kamene pločice s magnetom. A gostima su posebno zanimljive razglednice i notesi s motivima Pakoštana u kojima su ubačeni Mulci u raznim situacijama.

image
Mulci by Kolura
image
Mulci by Kolura

Osim toga u suvenirnici nude i proizvode svojih partnera, od Bračkog kamena i masline te prirodnu kozmetiku. U svemu je naglasak na domaćim proizvodima i kvaliteti. Ovi predivni i kreativni proizvodi prodaju se po cijenama od 120 kuna za majice za odrasle ili 100 kuna one manje majice za djecu te ćete za torbe izdvojiti od 80 do 130 kuna ovisno o modelu. Svi proizvodi su u prodaju i preko društvenih mreža, Facebook @Mulci i Instagram @Kolura.design.

image
Mulci by Kolura
18. travanj 2024 12:08