StoryEditorOCM
Zadar plusVEČERAS NA VIŠNJIKU

Zadranka Josipa Marković ne skriva uzbuđenje ususret prvoj utakmici FIVB Challenger Cupa u rodnom gradu. "Malo je reći da sam oduševljena"

Piše Zadarski.hr
28. srpnja 2022. - 12:35

Hrvatske odbojkaške reprezentativke za samo nekoliko sati igraju prvu utakmicu FIVB Challenger Cupa. Snage će večeras u 20 sati na zadarskom ŠC Višnjik odmjeriti protiv reprezentacije Kazahstana. Rođena Zadranka, Josipa Marković otkriva uzbuđenje i emocije koje osjeća ususret prvoj utakmici u svom rodnom gradu.

“Nestrpljivo iščekujemo prvu utakmicu i otvaranje turnira. Dugo smo se pripremale, osjećamo se dobro i želimo to i pokazati. Osobno sam jako pozitivna i očekujem da ćemo dati sve od sebe te da će to biti dovoljno za dobar rezultat.” – izjavila je reprezentativka Josipa Marković te dodala: “Prije pet godina ne bih mogla zamisliti da se turnir ovolikih svjetskih razmjera održava u mom rodnom gradu jer Zadar nije poznat kao prestižna odbojkaška sredina, a još biti dio reprezentacije i turnira, to je stvarno je poseban i lijep osjećaj. Malo je reći da sam oduševljena, pogotovo jer znam da će moji Zadrani, nadam se u što većem broju, sutra biti uz mene i moju reprezentaciju. Nešto neopisivo.”

Nadolazeći Challenger Cup igra se  od četvrtka, 28. pa do nedjelje 31. srpnja, a iznimno je važan našim reprezentativkama jer osvajanje Cupa donosi promaknuće u prestižnu FIVB odbojkašku ligu nacija 2023. Za ovaj naslov uz Hrvatsku će se boriti i reprezentacije Portorika, Kolumbije, Češke, Belgije, Francuske te Kazahstana.

“Atmosfera ususret prvoj utakmici je super. Naporno smo trenirale, iza nas su odrađene pripreme što fizičkih što odbojkaških treninga ispunjenih kvalitetnim radom. Ekipa je pomlađena, uz nekoliko nas iskusnijih cura mislim da smo super kombinacija. Idemo pozitivne u ovaj turnir. Što se naših očekivanja tiče sigurno da su na vrhuncu. Svima nam je želja osvojiti Challenger i sljedeće godine nastupati za VNL koji je jedno prestižno natjecanje. No, moramo se fokusirati iz utakmice u utakmicu i onda tako snažno do finala. Uzbuđene smo, igramo kod kuće pred našim roditeljima, našim najbližima i domaćom publikom, te ćemo dati sve od sebe za što bolji rezultat.” – zaključila je reprezentativka Lucija Mlinar.

Za Hrvatsku će na FIVB Challenger Cupu igrati: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

 

29. travanj 2024 15:34