StoryEditorOCM
Zadar plusMOSA BAVLJU

U moru glupavih grafita po zadarskim fasadama, ovaj nam je privukao pozornost i izmamio osmijeh! Nadajmo se da će ga "ona" skužiti. I opet ponoviti

Piše M. K.
18. lipnja 2024. - 11:07

U moru dosadnih, nemaštovitih, pa i priglupih grafita po zadarskim fasadama, ovaj nam je privukao pozornost i izmamio osmjeh.

"Tu sam te prvi put poljubio" - napisao je nepoznati autor, prizvavši iz sjećanja taj čarobni trenutak, koji, ako se zbilja na ovom mjestu dogodio, vrijedi malo spreja na zidu zgrade (mada se stanari s tim ipak vjerojatno neće složiti).

Nadajmo se da će i "ona" skužiti grafit i da će se, možda opet, na tom istom mjestu poljubiti.

Samo će se vremešniji gradski frikovi sjetiti da je na tom mjestu 80-tih godina bila poznata štacija ispred kafića Time Out, gdje se visilo danju i noću, razgovaralo, družilo, gdje su momci upoznavali cure (i obrnuto), gdje su se pokazivale nove cvike, parkiralo sređeni automobil s perfektnim zvukom, slušalo dobru glazbu i pričalo o svemu i svačemu i to do kasno u noć (na užas tih istih susjeda iz obližnje stambene zgrade).

Padali su često baš na tom mjestu i prvi poljupci, ali davno je to bilo.

Prije nekoliko godina srušena je trošna kuća u Ulici Mihovila Pavlinovića, u kojoj je nekad bio kultni zadarski kafić „Time-out”.

Vlasnik kuće krenuo je u obnovu, ali je ubrzo shvatio da je zgrada u toliko lošem stanju, poglavito statički, da ju je bilo potrebno potpuno srušiti i podići iznova, što se i dogodilo.

Starog kafića je nestalo, ali došli su neki novi poljupci.

I to je dobro...

 

26. lipanj 2024 04:57