StoryEditorOCM
Zadar plusKUTIJA ŠIBICA

Trofej fair-play otišao u Pridragu: ekipa Čuline Tripčić Pridraga u Domu sportova nastupila sa 15 članova istog prezimena - Čulina

Piše Robert Zorić
30. prosinca 2021. - 08:38

Onaj tko je sinoć pratio finale 50. izdanja Kutije šibica i kasnije dodjelu nagradu, mogao je primjetiti kako je Trofej za fair-play otišao u Zadarsku županiju. Točnije u Pridragu, njihovoj malonogometnoj ekipi Čuline Tripčić Pridraga. Nije bilo teško pogoditi razlog zbog čega su organizatori ovog jubilarnog, Zlatnog izdanja Kutije šibica odlučili nagradili Pridražane. Unatoč tome što su Čuline ispali još u pretkolu od Športskog društva Đurmanec (0:4), jedan je detalj bio ključan. A nije mogao proći nezapaženo široj sportskoj javnosti.

- Svih naših 15 članova, 12 igrača i tri člana "stručnog stožera" istoga su prezimena - Čulina. I to se prvi put dogodilo u bogatoj povijesti ovog najprestižnijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj, na što smo izuzetno ponosni. Kao da smo osvojili Kutiju šibica - govori nam Slavko, inače bivši prvoligaški nogometni sudac, koji već dugo živi u Zagrebu.

image
Čuline u Zagrebu na turniru Kutija šibica
Rz

- Bio je to spoj mladosti i iskustva. Više je tu generacija. I ovo nam je prvo sudjelovanje na "Kutiji". Vratar je bio Tomislav, a još su igrali: Jure, Marino, dva Ivana, Marko, Stjepan, Gabrijel, Matej, Ante, Anđelo i Marin. Voditelj ekipe je bio Joso, fizioterapeut je bio Krešimi a predstavnik ekipe moja malenkost. Naravno, svi Čuline - ponosno je Slavko nabrojio svoje Čuline, koje bi Pridražani bolje prepoznali da smo ih predstavili prema obiteljskom nadimku.

Inače, ova malonogometna ekipa Čuline Tripčić svoja najbolja izdanja pruža u svom mjestu. U Pridrazi, na njihovoj Varošijadi, gdje se krajem srpnja i početkom kolovoza igra taj popularni turnir. Uz sudjelovanje isključivo mjesnih ekipa, iz njihovih zaseoka. lli kako oni znaju reći - iz Varoši.

Ujedno, veliku zahvalnost malonogometna ekipa Čuline Tripčič Pridraga u svom prvom nastupu na Kutiji Šibica duguju i dvojici svojih sumještana i prezimenjaka sa zagrebačkom adresom. U restoranu kojeg drži njihov Tomislav svi su večerali, a kod Hrvoja su prespavali. 

image
Čuline u Zagrebu na turniru Kutija šibica
Rz

Ovaj nastup Čulina Tripčić na Kutiji šibica i Trofej za fair-play samo je dodatni poticaj nogometašima Hajduka iz Pridrage za što boljim nastupom u proljetnom djelu sezone. Te posebno priznanje kao dodatni uvod u obilježavanje 50-te obljetnice postojanja pridraškog Hajduka u 2022.godini.

Osim Pridražana, ove godine na Kutiji Šibica sudjelovalo je dosta sastava iz Zadra i Zadarske županije. Obzirom kako se u Mocirama nije igrala Čarolija, zadarski malonogometaši svoja umijeća prezentirali su na nacionalnoj razini u Zagrebu.

NAKON MAJSTORICE Kod Čuline završio dres Ivice Obada

Kad smo kod Slavka Čuline, on je sportski djelatnik, između ostalog je i bio malonogometni sudac.  A koliko je privržen sportu, pa i onom zadarskom, ponosi se time kako je davne 1986.godine uživo nazočio onoj čuvenoj majstorici između Cibone i Zadra.

- Tko vam je rekao za taj podatak? Je, istina je. Kod mene se nalazi dres Ivice Obada sa brojem 14. Utrčao sam na parket Doma sportova i skupa sa košarkašima Zadra slavio pobjedu protiv moćne Cibone i taj naslov prvaka. U onoj gužvi skinuo sam dres sa Obada i još ga čuvam - potvrdio nam je Slavko Čulina.

image
Čuline u Zagrebu na turniru Kutija šibica
Rz
image
Zapisnik s Kutije šibica
Rz
image
Zapisnik s Kutije šibica
Rz
03. svibanj 2024 01:04