StoryEditorOCM
Zadar plusVIŠE OD TOGA

Tko je Iva Bokanović, predsjednica HNK Zadar, o kojoj bruji cijela regija? Srbi se raspisali o atraktivnom izgledu mlade i ambiciozne Zadranke...

Piše Matea Magaš
14. siječnja 2022. - 08:32
Ivinu atraktivnost zaista ne možemo osporiti, no ona je ipak više od toga: rukometašica i rekreativna tenisačica iza sebe već ima respektabilnu karijeruInstagram

Prvi put u povijesti zadarskog nogometa na mjesto predsjednika gradskog kluba sjela je – žena.

Mlada, lijepa i obrazovana, Zadranka Iva Bokanović, pobijedila je svog protukandidata Andrijana Šandrića kojoj su članovi izborne skupštine u utorak dali većinu glasova i svoje povjerenje da vodi HNK Zadar.

Nekadašnji prvoligaš iz Stanova NK Zadar, danas je udruga Hrvatski nogometni klub Zadar. Natječe se u Trećoj ligi Jug Hrvatskog nogometnog saveza i trenutno zauzima deseto mjesto na ljestvici.

NK Zadar postoji još samo kao sudska činjenica u poznatoj "Aferi Ribar" s glavnim protagonistom Renom Sinovčićem, kojeg se sumnjiči za gospodarski kriminal težak 150 milijuna kuna.

Doći na čelo jednog takvog sportskog kolektiva, kojem su najbolji dani davna prošlost, više je nego izazov, ne samo za mladu i ambicioznu Zadranku, nego i za mnoge muške kolege koje su se nekad i htjeli uhvatili u koštac s ovim "vrućim krumpirom".

'Mami uzdahe'

Vijest da je žena postala predsjednica najpoznatijeg nogometnog kluba u Zadru odjeknula je u svim domaćim, ali i regionalnim medijima, pa su se tako kolege iz Srbije, između ostalog, fokusirali na njen atraktivan izgled.

Naslovi njihovih portala govore kako je ova 30-godišnjakinja zasigurno "jedna od najljepših predsjednica klubova čije tijelo mami uzdahe”. Ivinu atraktivnost zaista ne možemo osporiti, no ona je ipak više od toga.

image
Instagram

- Razumijem veliki interes medija, no zaista ne bih htjela ništa komentirati prije službene presice - rekla nam je Iva i time najavila skorašnju konferenciju za medije gdje će javnost više saznati o njezinim planovima vezanim uz HNK Zadar.

U sportu je cijeli svoj život, tako da na ovu funkciju nije ”pala s Marsa”.

Još kao djevojka aktivno se bavila rukometom, a i danas ga igra rekreativno, uz tenis u kojem uživa zadnjih nekoliko godina. U Zagrebu je, nakon završene srednje škole u Zadru, diplomirala na Kineziološkom fakultetu i postala magistrica sportskog menadžmenta te je dugo radila kao kondicijska trenerica i organizatorica sportskih natjecanja za Hrvatski školski sportski savez.

image
Mnogi su Ivu upoznali kao uspješnu voditeljicu odjela za medije i komunikaciju u KK Ciboni
Instagram

Mnogi su je upoznali kao uspješnu voditeljicu odjela za medije i komunikaciju u KK Ciboni, gdje se zadržala više od četiri godine.

Upravo je na toj funkciji stekla bogato iskustvo koje će joj sigurno pomoći i u ovoj novoj, ulozi predsjednice kluba.

Sezone 2018./2019. prva momčad Cibone osvojila je prvenstvo Hrvatske, kadeti su u istoj sezoni podignuli pehar državnog prvaka, a juniori su, uz državno prvenstvo, osvojili i ABA ligu.

Zadarsko dite

Nakon angažmana u metropoli, Ivi je trebalo novih poslovnih izazova te se vratila u svoj rodni grad kako bi radila posao nevezan uz sport. No, kako biva u životu, pravi ljubitelji sporta često se, i nenadano, nađu opet u njegovu zagrljaju.

image
U sportu je cijeli svoj život, tako da na ovu funkciju nije 'pala s Marsa'

Iva se prošle godine aktivno uključila u humanitarni projekt HNK Zadra, “Zadarska dica”, koji je orijentiran prema akcijama za pomoć udrugama ili pojedincima s poteškoćama kojima treba pomoć te raznim drugim zadarskim udrugama koje djeluju na području rada s potrebitom djecom.

Iva je intenzivno sudjelovala na prvoj organiziranoj akciji za Udrugu Cukrići, djecu oboljelu od dijabetesa kad se igrala prijateljska utakmica između Zadra i Hajduka, a kasnije je, kroz prosinac, upravo na njezinu inicijativu, organizirana humanitarna adventska kućica za oboljelu djevojčicu Petru Adžić.

image
Iva Bokanović sudjeluje od početka u humanitarnom projektu 'Zadarska dica'
Hnk Zd

Tako je, prvi put na zadarskom Adventu, prihod jedne kućice od prodaje hrane i pića u cijelosti išao u humanitarne svrhe.

- Želja mi je bila da vratim nešto zajednici iz koje sam potekla na način koji najbolje znam, a to je kroz sport. Upravo se kroz "Zadarsku dicu” dogodila veza s HNK Zadrom i ostalo je povijest – uz osmijeh je kratko komentirala Iva.

11. travanj 2024 05:54