StoryEditorOCM
Zadar plusPROTIV NASILJA

Zadarska Strukovna škola Vice Vlatkovića posebnim programom obilježila Dan ružičastih majica: pustili balone, a time i negativne emocije!

Piše B.S.
24. veljače 2021. - 19:15

Pod sloganom „Prošlost je sadašnjost ako ju ne pustiš da ode!“, zadarska Strukovna skola Vice Vlatkovića i ove je godine posebnim programom obiljezila Dan ružičastih majica - Nacionalni dan borbe protiv vršnjackog nasilja.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Obilježavanje je započelo u Kanadi u znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu.

Nosio ju je je, naime, u znak potpore teško bolesnoj majci. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice. 

Učenici zadarske škole pustili su balone u zrak čime su simbolično obilježili - otpuštanje emocija. 

- Cilj nam je otpustiti sve negativne emocije koje zaustavljaju proces rasta u ljudskom biću i pustiti poruke ljubavi, poštovanja, zahvalnosti, radosti... Osim puštanja balona, učenici će oslikavati vanjski školski zid. Oslikat će "emoji-je" putem kojih će na simboličan način prenijeti svoje osjećaje s porukom 'šaljemo  ti zagrljaj' - rekao je ravnatelj Tihomir Tomčić.

23. travanj 2024 01:36